Logo

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0



 
 

aek_paok1_6-3-2011Το παράδοξο της ΑΕΚ τέθηκε ξανά σε εφαρμογή.

Τι και αν σε όλα τα εύκολα η Ένωση σκοντάφτει, τα δύσκολα τα κάνει να μοιάζουν παιχνιδάκι...

 Μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να φύγει με τη «λευκή» ισοπαλία από το ΟΑΚΑ και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου.

 Πέντε μέρες αργότερα, όμως, γνώρισε το «άγριο» πρόσωπο της ΑΕΚ, η οποία τον σάρωσε με το επιβλητικό 4-0.

Θεωρητικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Ντέρμπι «δικεφάλων» για την ακρίβεια. Την Κυριακή το απόγευμα, όμως, στο Μαρούσι εμφανίστηκε μόνο ένας «δικέφαλος».

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ με μια απίστευτη εμφάνιση δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους για να τους αμφισβητήσουν και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους εντός έδρας νίκη μετά από τρεις σχεδόν μήνες!

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Αθήνα με πολλές και σημαντικές απουσίες. Τιμωρημένοι οι Λίνο, Ίβιτς και Γκαρσία και τραυματίας ο Βιεϊρίνια.

Τρία από τα πιο σημαντικά γρανάζια στη μηχανή ΠΑΟΚ, δηλαδή ήταν off. Αλλά για μια τέτοια συντριβή, αυτός ο παράγοντας από μόνος του δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία.

Εξάλλου και η ΑΕΚ χωρίς τον πρώτο της φετινό σκόρερ έπαιζε, τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όπως αποδείχθηκε, ο Μεσσήνιος φορ δεν χρειάστηκε καθόλου.

Ο Νάτσο Σκόκο μετά από μήνες ξύπνησε από τον λήθαργό του και οδήγησε από το χέρι την Ένωση στον θρίαμβο.

Το 1-0, πάντως, ήταν δουλειά του Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος την Τετάρτη είχε σημαδέψει με κεφαλιά δυο φορές το δοκάρι. Στη τρίτη όμοια ευκαιρία, που θα του δινόταν, φαινόταν πως δεν θα την ξαναπατούσε.

Έμελλε ξανά ο ΠΑΟΚ να βρεθεί απέναντι του. Μόλις στο 11' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και αυτή πάτησε γκάζι.

Ο Σκόκο ήταν αυτός που στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη και με σουτ μετά από γύρισμα του Γεωργέα στο 35' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Αργεντινός είχε πάρει φόρα και στο 55' αφού πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, με φοβερό κουντουπιέ έδωσε τρομερό φάλτσο στη μπάλα και την έστειλε στο παραθυράκι του Ντάριο Κρέσιτς για το 3-0.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Τραϊανός Δέλλας με κεφαλιά δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90' σε κόρνερ του Γκερέιρο.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ έφτασε τους 40 βαθμούς και επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στους 34 να παρακολουθεί από την έκτη θέση τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα που προπορεύονται με 38.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας (Μανωλάς 78'), Δέλλας, Ματέος, Καράμπελας, Μάκος, Μίτσελ, Ντιόπ, Γκερέιρο (Λεονάρντο 84'), Μπλάνκο, Σκόκο (Μπαχά 72')

ΠΑΟΚ (Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ (Σακελλαρίου 46'), Ετό, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Τσουκαλάς (Αρίας 66'), Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (Μουσλίμοβιτς 59'), Αθανασιάδης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-3-2011 από directNEWS.gr πηγή:naftemporiki


Τελευταίες Ειδήσεις