Logo

Αδυνάτισμα ή... πρόστιμο !



 
 

ypervaroi1_7-3-2011Πως θα σας φαινόταν αν ο προϊστάμενός σας στη δουλειά,  σας επέβαλλε πρόστιμο, όχι για κάποιο λάθος σας ή για τη μειωμένη απόδοσή σας, αλλά για τα παραπανίσια κιλά σας;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί, διότι θα σας διαψεύσει η πραγματικότητα.

 

 Συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με ανακοίνωση -εκδόθηκε  σήμερα Δευτέρα -γνωστοποίησε την καταδίκη για «άσκηση διακρίσεων» Νοτιοκορεατικής επιχείρησης, η οποία έβαζε πρόστιμα στους υπαλλήλους της που δεν κατόρθωναν να χάσουν βάρος!

 Η Επιτροπή ασχολήθηκε με την υπόθεση με αφορμή αγωγή, που κατέθεσε 31χρονος μηχανικός ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία ηλεκτρονικών.

Σύμφωνα με τα υποστηριζόμενα στην αγωγή, ο μηχανικός, μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εν λόγω εταιρεία, λόγω των πιέσεων για τη φυσική του κατάσταση.

Ειδικότερα, ο ενάγων ισχυριζόταν ότι μόλις προσελήφθη εντάχθηκε σε μια ομάδα πέντε υπέρβαρων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις εντολές της επιχείρησης, τα μέλη της ομάδας των… τροφαντών έπρεπε να ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αδυνατίσματος και αθλητικών δραστηριοτήτων και μάλιστα υπό την επιτήρηση των προϊσταμένων τους.

ypervaroi_7-3-2011Η επιχείρηση από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι υπάλληλοί της εγγράφονταν εθελοντικά στο πρόγραμμα αδυνατίσματος.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της δεν έπεισαν την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία αντέκρουσε τα επιχειρήματά της, επικαλούμενη το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έστελνε στους εργαζομένους ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Ο τελευταίος, μέσω των e- mail, μεμφόταν τους εργαζόμενους που δεν πειθαρχούσαν στο πρόγραμμα, αναφέροντας ονομαστικά όσους δεν κατόρθωναν να αδυνατίσουν! 

Με αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή καταδίκασε τη Νοτιοοκορεάτικη εταιρεία σε καταβολή αποζημίωσης 5 εκατομμυρίων γουόν (3.200 ευρώ).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις