Logo

Εκβίαζαν μέσω διαδικτύου κωφάλαλο!



 
 

ekviasi1_10-3-2011Τη μέθοδο της  ερωτικής προσέγγισης μέσω διαδικτύου επέλεξαν δύο γυναίκες,  για να αποσπάσουν εκβιαστικά χρήματα από 31χρονο κωφάλαλο.

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες ηλικίας 30 και 36 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης με τις κατηγορίες της απειλής, της εκβίασης και της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άρχισε να ερευνά την υπόθεση με αφορμή καταγγελία που έκανε 31χρονος Έλληνας στις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως υποστήριξε ο καταγγέλλων γνώρισε τη μια από τις δύο κατηγορούμενες από το διαδίκτυο και συνομιλούσε μαζί της μέσω του προγράμματος «msn».

Μετά την πρώτη διαδικτυακή επαφή οι δύο γυναίκες έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την αναπηρία του 31χρονου και άρχισαν να τον προκαλούν ερωτικά.

Μετά άρχισε η δεύτερη φάση του σχεδίου, που περιλάμβανε συνεχείς πιέσεις, ώστε ο 31χρονος να τους αποστείλει χρήματα.

Με τον τρόπο αυτό οι δύο γυναίκες κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 42.000 ευρώ τα οποία τους έστειλε ο καταγγέλλων τμηματικά, μέσω τράπεζας, κατά το χρονικό διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου έως 11 Ιανουαρίου 2011.

ekviasi_10-3-2011Ωστόσο, οι δύο γυναίκες δεν σταμάτησαν σ’ αυτό το ποσό και συνέχιζαν να εκβιάζουν για περισσότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλλοντα, απειλούσαν το θύμα τους ότι μπορούσαν να του δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στο διαδίκτυο, καθώς είχαν δημιουργήσει εικονικά προφίλ του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης .

Ζητούσαν, λοιπόν, άλλα 20.000 για να μην αναρτήσουν συκοφαντικό περιεχόμενο σ’ αυτά τα εικονικά προφίλ .

Αμέσως μετά την καταγγελία αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέλυσαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά ίχνη και κατάφεραν να εντοπίσουν την οικία των κατηγορουμένων στην Αλεξανδρούπολη.

Από την κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις