Logo

Επιχείρηση και συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής για τους "Πυρήνες"



 
 

epixeirisi_antitromokratikis_14-03-2011Νέα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία Βόλου και στην Αθήνα, στα πλαίσια των ερευνών για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει μέχρι στιγμής επτά προσαγωγές υπόπτων, πέντε από το Βόλο και δύο από την Αθήνα.

Οι πρώτες συλλήψεις – τεσσάρων ανδρών και μίας γυναίκας – έγιναν στο Βόλο όπου σε διαμέρισμα – γιάφκα εντοπίστηκε και οπλισμός.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτι στην οδό Ορφέως στο Χολαργό, όπου συνέλαβαν έναν άνδρα και μία γυναίκα. Η τελευταία στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, αφού δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που εκδώθηκε αργά το μεσημέρι ανέφερε ότι έχουν βρεθεί και κατασχεθεί τρία καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, στολές αστυνομικών, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν για έλεγχο στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στους έξι που τελικά κρατήθηκαν, είναι οι Χρήστος  Γ. Τσάκαλος, 32χρονών, Γιώργος Π. Νικολόπουλος  25 χρονών και Νταμιάνο  Π. Μπολάνο 24 χρονών, από το Τεπελένι της Αλβανίας.

Σε βάρος και των τριών εκκρεμούσε, από τον εφέτη - ειδικό ανακριτή, ένταλμα σύλληψης, αφού φέρονται ως ηγετικά μέλη των “Πυρήνων". Τα υπόπλοιπα τρία άτομα που συνελήφθησαν είναι οι: ΄Ολγα Δ. Οικονομίδου 31 χρονών, Γεώργιος Α. Πολύδωρος 29 χρονών, και Κων/νος Μ. Παπαδόπουλος 26 χρονών.

Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στη Νέα Ιωνία Βόλου, ενώ ο τρίτος στο Χολαργό Αττικής.

Γ. Αρσένης: Πολιτικό έγκλημα η τρομοκρατία

Πράξη της οποίας τα αίτια «ανάγονται στη σφαίρα της πολιτικής» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης, καταθέτοντας στη δίκη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, το Σεπτέμβριο του 2009, έξω από το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει με τη σύζυγό του και νυν υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Ο κ. Αρσένης, ειδικότερα, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι πιθανότατα οι δράστες δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν τον θάνατο κάποιου, στηρίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι ο μηχανισμός ήταν πολύ μικρής ισχύος.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας της έδρας Δ. Δασούλας ρώτησε τον κ. Αρσένη αν η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν δυνατόν να βλάψει σοβαρά τη χώρα, επισημαίνοντας ότι «για να κριθεί τρομοκρατική μια πράξη πρέπει να απειλεί τους συνταγματικούς θεσμούς του κράτους».

Ο πρώην υπουργός απάντησε πως λόγω της ενασχόλησης της συζύγου του με την πολιτική δόθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερη δημοσιότητα στην ενέργεια, γεγονός το οποίο «σίγουρα δεν είναι θετικό για τη χώρα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι το πολίτευμα είναι πολύ δυνατό για να κλονιστεί από ανάλογες ενέργειες, οι οποίες σε κάθε περίπτωση «δημιουργούν ανασφάλεια στους πολίτες»

Τέλος, ο κ. Αρσένης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης δεν απέκλεισε την πιθανότητα το θύμα τέτοιων πράξεων να ωφελείται πολιτικά από αυτές, λόγω της πρόκλησης συμπάθειας των πολιτών.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις