Logo

Στους εφέτες ανακριτές οι έξι συλληφθέντες ως ''Πυρήνες''



 
 

synwmosia_15-3-2011Στους εφέτες ανακριτές Δημήτρη Μόκκα και Κωνσταντίνο Μπαλτά, οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη τα έξι άτομα που συνελήφθησαν, στο Χολαργό της Αττικής και στη Νέα Ιωνία Βόλου, για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα, για τρεις από τους έξι συλληφθέντες, Γιώργο Νικολόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο και Νταμιάνο Μπολάνο θα πρέπει να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για :

*Ένταξη και συγκρότηση στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και για άλλες κατηγορίες σχετικές με ενέργειες που έχει αναλάβει η οργάνωση (βομβιστικές επιθέσεις εις βάρος του πρώην υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της υπουργού, Λούκας Κατσέλη, επίθεση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) καθώς και για τον οπλισμό που είχε βρεθεί στη «γιάφκα» στο Χαλάνδρι, πράξεις για τις οποίες δικάζονται ήδη εννέα συγκατηγορούμενοί τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας

*Κατηγορίες σχετικές με την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και ξένους ηγέτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα, για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» οι τρεις συλληφθέντες θα πρέπει να απολογηθούν στους εφέτες ανακριτές.

Στους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, τους Κώστα Παπαδόπουλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου, αναμένεται να ασκηθούν από τις εισαγγελικές αρχές ποινικές διώξεις οι οποίες θα είναι σχετικές με:

α. Τη συμμετοχή τους στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και

β. Τα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα της Νέας Ιωνίας Βόλου και της Αθήνας. Οι κατηγορίες, που αφορούν τον οπλισμό που βρέθηκε,  θα στρέφονται πιθανότατα και κατά των Γ. Νικολόπουλου, Χ. Τσάκαλου και Ντ. Μπολάνο.

Στο μεταξύ, τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας εξετάζουν τα ευρήματα από τα δύο διαμερίσματα που φέρονται ως γιάφκες της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

synwmosia1_15-3-2011Σημειώνεται,  ότι στο σπίτι της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν:

*χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες, η αστυνομία εκτιμά ότι η οργάνωση προετοίμαζε τη διάπραξη ληστείας σε τράπεζα στο Βόλο.

*τρία πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 38άρι σπέσιαλ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων

*ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές της Αστυνομίας, περούκες, ένας φάρος της Αστυνομίας και ασύρματοι.

Επίσης, στο σπίτι της οδού Ορφέως στο Χολαργό, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν ένα πτυσσόμενο κλομπ και σιδερογροθιές.

Ακόμη, στο σπίτι της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα βρέθηκαν :

*35 σακβουαγιάζ με ρούχα και διαρρηκτικά εργαλεία,

*δυο πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας,

*τρία laptop και ένα ψεύτικο πιστόλι,

*πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης ταυτοτήτων

Ήδη από τις πρώτες εξετάσεις των όπλων που κατασχέθηκαν, προέκυψε ότι αυτά είναι «καθαρά». Δηλαδή, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τυχόν ταυτοποίηση των όπλων αυτών με άλλες εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις