Logo

Τρίχρονο παιδί ο νεότερος αλκοολικός της Βρετανίας



 
 

chldlchl_16-3-2011Ένα παιδί 3 ετών θεωρείται ο νεότερος αλκοολικός της Βρετανίας, αφού πρόσφατα εισήχθη για θεραπεία για τον εθισμό του σε νοσοκομείο του West Midlands.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο μικρός είναι ένα από τα 13 άτομα κάτω των 12 ετών που έχουν διαγνωστεί από το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), στην κεντρική Αγγλία μεταξύ 2008 και 2010.

Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή την κατάσταση του μικρού παιδιού, εξαιτίας ττου ιατρικού απορρήτου.

«Αντιμετωπίζουμε την κατάχρηση οινοπνεύματος πολύ σοβαρά και έχουμε ομάδες ειδικών και εμπειρογνωμόνων για τη θεραπεία νεαρών ασθενών με προβλήματα αλκοολισμού», δήλωσε μία εκπρόσωπος.

Η περίπτωση του 3χρονου παιδιού ήταν σοκ για τις αρχές. Η Σάρα Μάθιους, εκπρόσωπος βρετανικού οργανισμού για την υγεία, είπε στην Telegraph: «Αυτή είναι μια ακραία περίπτωση και σίγουρα ένα από τα νεότερα περιστατικά αλκοολισμού που έχουμε ακούσει ποτέ. Ωστόσο, εγείρει το θέμα της προσβασιμότητας του αλκοόλ και του πόσο φυσιολογικό θεωρείται. Η δύναμη του φτηνού αλκοόλ, η διαθεσιμότητα και η προώθηση, καθιστούν πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να σκεφτούν την υγεία τους κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το αν θα πιουν και πόσο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις