Logo

Αστυνομικοί κατηγορούνται για βιασμό και κατάχρηση εξουσίας



 
 

astynomikoi_24-3-2011Την ενοχή για κακουργήματα δύο αστυνομικών – ενός εν ενεργεία και ενός ο οποίος σήμερα έχει αποταχθεί – που δικάζονται από τον περασμένο Δεκέμβριο για πράξεις σχετικές με υπόθεση προστασίας νυκτερινού κέντρου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε ότι κατά την άποψή της αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ότι ο εν ενεργεία αστυνομικός βίασε μια γυναίκα και ο απότακτος συγκατηγορούμενός του συνετέλεσε στο να μην διωχθούν οι ιδιοκτήτες μπαρ, όπου διαπράττονταν «τουλάχιστον σωματεμπορίες», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επιπλέον, η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί – και πάλι πρόκειται για έναν εν ενεργεία και έναν απότακτο - από τις κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζουν.

Η εκδικαζόμενη υπόθεση αφορά τα όσα συνέβαιναν σε μπαρ με γυναίκες που λειτουργούσε στην περιοχή του Μαραθώνα στο οποίο σύχναζαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί.

Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας με την πρότασή της ζήτησε από το δικαστήριο για τους τέσσερις κατηγορούμενους :

* Να κηρυχθούν ένοχοι :

- για «βιασμό» ο εν ενεργεία αστυνομικός για τον οποίο «η καταγγέλλουσα επαναλαμβάνει τόσα χρόνια τα ίδια γεγονότα, επιμένει στην αναγνώριση και δεν είχε να κερδίσει τίποτε, αλλά μόνο βλάπτεται».

- για «κατάχρηση εξουσίας» ο απότακτος αξιωματικός, ο οποίος ως πρώην διοικητής Αστυνομικού Τμήματος «σύχναζε στο μπαρ όπου διαπράττονταν τουλάχιστον σωματεμπορίες και έκανε τα “στραβά μάτια” για όσα γίνονταν εκεί».

Επίσης, για τον πρώην διοικητή η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί από τις πράξεις της «εκβίασης» ( φερόταν να εισέπραττε μεγάλα ποσά κάθε μήνα για παροχή .

Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν από τις πράξεις του «βιασμού» ( διότι ο εν ενεργεία αστυνομικός δεν αναγνωρίστηκε από την αλλοδαπή που φέρονταν ως παθούσα) και της «εκβίασης», καθώς οι καταγγέλλοντες ανακάλεσαν στο ακροατήριο τους ισχυρισμούς τους για τον έτερο απότακτο αστυνομικό.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είναι αθώοι, ενώ από την υπεράσπιση ακούστηκαν και καταγγελίες για κατασκευασμένες κατηγορίες καθώς και για παρανομίες των αστυνομικών του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τώρα το λόγο για την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων έχει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να εκδώσει την απόφασή του.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις