Logo

''Ντου'' με ξύλο και δρεπάνια στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας !



 
 

panepistimio_ksylo_24-3-2011Φοιτητές κραδαίνοντας, ρόπαλα, πέτρες, σιδερογροθιές, καδρόνια, λοστούς ακόμα και δρεπάνια, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της Σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, επιτέθηκαν σε συμφοιτητές τους με συνέπεια να πέσει το ξύλο της… αρκούδας.

 

 

(Δείτε το βίντεο)

Η άγρια συμπλοκή μεταξύ ομάδων φοιτητών συνέβη την περασμένη Τρίτη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Αποτέλεσμά της  ήταν ο τραυματισμός τουλάχιστον τεσσάρων φοιτητών δύο εκ των οποίων παρέμειναν για τετραήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο του Ρίου,  λόγω των καταγμάτων που υπέστησαν σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Το περιστατικό επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστικό. Ωστόσο σήμερα πληροφορίες για το πρωτοφανές συμβάν δημοσιεύθηκαν σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους , που κάνουν λόγο για αμφιθέατρο το οποίο μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» καθώς και για φραστικές επιθέσεις ακόμα και σε καθηγητές, επειδή την επόμενη ημέρα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο περιστατικό.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ομάδα φοιτητών με ρόπαλα, πέτρες καδρόνια ακόμη και δρεπάνια έκανε «ντου» σε αμφιθέατρο της σχολής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και επιτέθηκε σε συμφοιτητές που προέρχονταν από την ίδια παράταξη αλλά έχουν διαφορετικό… προσανατολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr η συμπλοκή έχει τις ρίζες της σε μια ενδοπαραταξιακή κόντρα που μαίνεται αρκετό καιρό στους κόλπους της ΠΑΣΠ σχετικά με το αν η κυριαρχία στα Διοικητικά Συμβούλια ανήκει στους Παπανδρεϊκούς ή στους Βενιζελικούς.

Την προηγούμενη Τρίτη, όπως αναφέρει ο ίδιος ειδησεογραφικός ιστότοπος, συνεδρίαζε στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο το παράρτημα της ΠΑΣΠ στη σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Χωρίς καμία προειδοποίηση εξαγριωμένοι φοιτητές όρμησαν στο χώρο της συνεδρίασης με ρόπαλα, πέτρες καδρόνια, ενώ δύο φοιτητές κρατούσαν στα χέρια και δρεπάνια!

Ακολούθησε «μάχη» σώμα με σώμα, μεταξύ επιτιθέμενων και αμυνόμενων, διανθισμένη με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ όσοι δεν ήθελαν να συμμετέχουν στον ξυλοδαρμό προσπαθούσαν να βρουν πανικόβλητοι διέξοδο σωτηρίας.

Μετά από περίπου μισή ώρα, στο χώρο της Σχολής έφθασαν τα ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους – κατά μια πληροφορία τέσσερις και κατά άλλη πέντε- τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ οι επιτιθέμενοι έφυγαν χωρίς να τους πειράξει κανείς.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε και η ομάδα των επιτιθέμενων, οι οποίοι λέγεται ότι επιτέθηκαν φραστικά ακόμα και σε καθηγητές.

Σημειώνεται, ότι για τα γεγονότα έχουν ενημερωθεί οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημιακού ιδρύματος που φέρονται να διερευνούν το θέμα για την απόδοση ευθυνών στους δράστες της επίθεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις