Logo

Επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή μέχρι το 2025 ! (Vid)



 
 

strdns_27-3-2011Η NASA προγραμματίζει να στείλει αστροναύτες σε έναν αστεροειδή μέχρι το 2025, σε μια πραγματική έκδοση της ταινίας “Armageddon”.

Οι αστροναύτες θα ξεκινήσουν μια εξάμηνη αποστολή με σκοπό να προσγειωθούν σε ένα κομμάτι βράχου που έχει το μέγεθος ενός κτιρίου και να πάρουν δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος.

(Δείτε το βίντεο)

 Ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να βάλει τα θεμέλια για ένα ταξίδι στον Άρη, ενώ θυμίζει την ταινία του 1998, “Armageddon”, στην οποία ο Μπρους Γουίλις ανατινάσσει έναν αστεροειδή που απειλεί να συγκρουστεί με τη Γη.

Η αποστολή της NASA στον αστεροειδή έχει την πλήρη υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και θεωρείται ως ένα επίτευγμα εφάμιλλο με την επανδρωμένη αποστολή του Apollo 11 στο φεγγάρι το 1969.

Η NASA έχει διάφορους αστεροειδείς υπόψη της για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Υπάρχουν σχεδόν 7.000 γνωστοί αστεροειδείς κοντά στη Γη, αλλά από αυτούς μόνο 6 θα έχουν τροχιές που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σ’ ένα διαστημόπλοιο να τους πλησιάσει γύρω στο 2025.

Το νωρίτερο που θα μπορούσε η NASA να αναμένει να φτάσει σε έναν αστεροειδή, είναι το 2020 – όταν τα επίγεια τηλεσκόπια θα είναι σε θέση να εντοπίσουν την επιστροφή ενός διαστημικού βράχου 60 μέτρων, γνωστού ως 2009 OS5.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Ομπάμα σχετικά με την ελπιδοφόρα αποστολή της NASA:

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις