Logo

Πιείτε τσάι για να χάσετε κιλά



 
 

drnkt_28-3-2011Πετάξτε τα φύλλα μαρουλιού, βάλτε στην άκρη τα σύνεργα της γυμναστικής... και καθίστε αναπαυτικά να απολαύσετε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι το τσάι μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος – αρκεί να μην προσθέσουμε γάλα!

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι το τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα ενώσεων, οι οποίες καταπολεμούν την απορρόφηση του λίπους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενώσεις αυτές, σταμάτησαν τη συσσώρευση των κιλών όταν, για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χορήγησαν διατροφή με υψηλά λιπαρά σε αρουραίους.

Οι πρωτεΐνες, ωστόσο, του αγελαδινού γάλακτος, εξουδετερώνουν την ικανότητα  που έχει το τσάι να καταπολεμά το λίπος.

Ο Δρ. Devajit Borthakur, του Tea Research Association στην Ινδία, δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ότι η χημεία μεταξύ των πρωτεϊνών γάλακτος και των ενώσεων που καταπολεμούν το λίπος, δείχνει ότι “ο συνδυασμός τους δεν παρέχει κάποιο όφελος στην υγεία μας”.

Εκείνοι που δεν μπορούν να πιουν το τσάι τους σκέτο, ίσως θα πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα πριν προσθέσουν γάλα, καθώς Βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι τα οφέλη των αντιοξειδωτικών στην υγεία – ενώσεις που πιστεύεται ότι έχουν την ικανότητα να εξορκίζουν μια σειρά από ασθένειες, από καρδιακές παθήσεις μέχρι και τον καρκίνο – φαίνεται να μειώνονται με την προσθήκη γάλακτος στο τσάι.

Η ερευνήτρια Δρ. Λίζα Ράιαν, από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes, δήλωσε: «Από την άποψη της δημόσιας υγείας, το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική αντιοξειδωτική κατάσταση ενός ατόμου. Η προσθήκη γάλακτος, όμως, μπορεί να μειώσει τη συνολική αντιοξειδωτική ικανότητα του τσαγιού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις