Logo

Ο Christian Louboutin αποκαλύπτει την επιστήμη πίσω από τα τέλεια ψηλοτάκουνα !(vid)



 
 

shds_28-3-2011Το όνομά του είναι συνώνυμο με την υψηλή μόδα και τα ακόμα πιο ψηλά τακούνια. Ο Christian Louboutin είναι ο παριζιάνος σχεδιαστής glamour υποδημάτων με πανύψηλα τακούνια, τα οποία γίνονται ανάρπαστα στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ενώ εξυμνούνται μέχρι και σε τραγούδια από καλλιτέχνες όπως η Jennifer Lopez.

(Δείτε το βίντεο)

Πίσω όμως από κάθε ζευγάρι ψηλοτάκουνων με σήμα κατατεθέν την κόκκινη σόλα, βρίσκεται ένα κατόρθωμα της μηχανικής. «Το τακούνι είναι μηχανική από μόνο του», δηλώνει ο περιζήτητος σχεδιαστής. «Αυτό το μικρό πράγμα που στηρίζει το ανθρώπινο βάρος, πρέπει να έχει μια ακριβή ισορροπία».

Τα υλικά που απαιτούνται για τη δημιουργία του τέλειου παπουτσιού, περιλαμβάνουν τα ξύλινα καλούπια σε σχήμα ανθρώπινου ποδιού και τα μεταλλικά στελέχη που μπαίνουν στα τακούνια για υποστήριξη, τα οποία μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 16,5cm, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισορροπία του χρήστη.

«Αν εξετάσετε μόνο το τακούνι, θα δείτε αμέσως ότι αν δεν κατασκευαζόταν με τη σωστή μηχανική, θα έσπαγε», δήλωσε ο Louboutin στο CNN.

«Αν δεν είναι ακριβώς στο κέντρο του βάρους και μέσα στο όριο της βαρύτητας, το βάρος θα σας έκανε να γέρνετε προς τα πίσω ή θα έσπαγε το τακούνι και θα πέφτατε», λέει.

Η επιρροή του Louboutin από τα showgirls είναι έκδηλη στα επιδεικτικά και ιλιγγιώδη σχέδιά του, ενώ δεν δίστασε να ονομάσει “Πιγκάλ” ένα ζευγάρι στιλέτο (από την κακόφημη περιοχή του Παρισιού, στην οποία υπάρχουν κορίτσια που χορεύουν, καθώς και το Μουλέν Ρουζ).

«Τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικά γιατί δείχνουν τη στάση του σώματος», δήλωσε ο σχεδιαστής σχετικά με τα παπούτσια που φορούν τα showgirls. «Πρέπει να είναι άνετα, αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να δίνουν το τέλειο σχήμα και να επιμηκύνουν τα πόδια της γυναίκας στο μέγιστο».

Οι επιρροές του διάσημου σχεδιαστή είναι πολλές και ποικίλες και τα διακοσμητικά στοιχεία των παπουτσιών του είναι εμπνευσμένα από πολύ διαφορετικά μοτίβα, όπως είναι τα λέπια ψαριού, διάφορες χάντρες και οι ιστοί αράχνης.

Αν και τα παπούτσια του φοριούνται συχνά από γυναίκες που θέλουν να τραβούν όλα τα βλέμματα επάνω τους – και ιδιαίτερα από διασημότητες, όπως οι τραγουδίστριες  Beyonce, Rihanna και  Jennifer Lopez και οι ηθοποιοί Gwyneth Paltrow και  Sarah Jessica Parker – ο σχεδιαστής ισχυρίζεται ότι το ιδανικό παπούτσι είναι αυτό που είναι σε θέση να “εμφανίζεται και να εξαφανίζεται”. Με αυτό, εννοεί ότι ένα ζευγάρι παπούτσια θα πρέπει να τραβάει την προσοχή του θεατή, αλλά, ταυτόχρονα, να κολακεύει και τη φιγούρα του χρήστη σε τέτοιο σημείο ώστε να “γίνεται ένα με το περίγραμμά” της.

Όσο οι γυναίκες εξακολουθούν να λατρεύουν τα σχέδιά του, ο Louboutin υποστηρίζει ότι ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά στα σχέδιά του, δηλώνοντας «Για μένα δεν υπάρχουν ψηλοτάκουνα που να είναι αρκετά ψηλά»!

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του σχεδιαστή στο CNN:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις