Logo

Αναβολή στη δίκη για απειλές σε βάρος βασικού μάρτυρα στην υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος



 
 

giosakis_02-11-2010Τη βίαιη προσαγωγή του δικηγόρου και βασικού μάρτυρα στην υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος, ο οποίος κατήγγειλε ότι... 

απειλείται για να αλλάξει τις καταθέσεις του, διέταξε σήμερα Τρίτη το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Έτσι, το δικαστήριο  ανέβαλλε τη δίκη για τις 15 Νοεμβρίου, δίνοντας εντολή να προσαχθεί βιαίως στο δικαστήριο εκείνη την ημέρα ο καταγγέλλων δικηγόρος και στη συνέχεια διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούμενος
*******.

Σημειώνεται, ότι ο 65χρονος δικηγόρος έλαβε ένα φάκελο με απειλητικό περιεχόμενο στο οποίο περιλαμβάνονταν μια σφαίρα από Καλάσνικοφ και ένα γράμμα που περιείχε δύο φράσεις. Η πρώτη («μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, ήγγικεν ο καιρός της απωλείας») ήταν απόσπασμα από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους και η δεύτερη («νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου») ήταν κομμάτι από ψαλμό του Δαβίδ.

Ο δικηγόρος κατήγγειλε στην αστυνομία πως λίγες ημέρες πριν την επιστολή,  του είχε τηλεφωνήσει ο ******* απειλώντας τον με αργό μαρτυρικό θάνατο και με αποκεφαλισμό του παιδιού του. Επιπλέον υποστήριξε ότι ο *******, κατά τη διάρκεια αυτών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, επικαλέστηκε τη γνωριμία του με δύο πολιτικά πρόσωπα, που είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ισχυριζόμενος ότι είχε και οικονομικές συναλλαγές μαζί τους.

Οι απειλές είχαν να κάνουν με τα όσα κατέθεσε στις Αρχές, αναφορικά με τη δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος, ο 65χρονος δικηγόρος, ο οποίος έχει τεθεί σε καθεστώς ισχυρής αστυνομικής προστασίας. 

Στο νέο αυτό κύκλωμα φέρονται να συμμετέχουν εκτός από τον πολιτικό μηχανικό, που θεωρείται ο ιθύνων νους της υπόθεσης, δικηγόροι, δικαστές και άλλα πρόσωπα καθώς και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Ο τελευταίος, όπως είναι γνωστό, εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος - για την οποία αναμένεται η έκδοση απόφασης στις 17 Νοεμβρίου - με βασικούς κατηγορουμένους εκτός από τον ίδιο, τον πρώην αντεισαγγελέα εφετών Ν. Αθανασόπουλο, τους δικηγόρους Σ .Κεχαγιόγλου και Γ. Νικολακόπουλο και τη φυγόδικη Αντωνία Ηλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος δεν έχουν ακόμα ασκηθεί ποινικές διώξεις καθώς η δικαστική έρευνα βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διεξάγει ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Στο μεταξύ κι ενώ η δικαστική έρευνα συνεχίζεται, τα φερόμενα ως μέλη του νέου κυκλώματος συνεχίζουν τις μπίζνες, σαν να μη βρίσκονται στο «στόχαστρο» των δικαστικών Αρχών. Ανενόχλητα προσφεύγουν στα δικαστήρια, καταθέτοντας αναστολές, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας ακυρώσεις αποφάσεων και γενικώς χρησιμοποιώντας κάθε ένδικο μέσο για να προωθήσουν τις «δουλειές» τους. Ταυτόχρονα, με βάση τις καταγγελίες του δικηγόρου, απειλούν και μάρτυρες της υπόθεσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις