Logo

ΕΛ.ΑΣ: ''Σκούπα'' στο οργανωμένο έγκλημα



 
 

nonoi_30-3-2011Στοιχεία για τουλάχιστον τέσσερις δολοφονίες  - διαπράχθηκαν την περίοδο από το 2006 έως το 2009 - περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ., μετά από έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2009, για το οργανωμένο έγκλημα και τα κυκλώματα των «νονών της νύχτας».

Επιπλέον πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζουν ότι τα ευρήματα των ερευνών αφορούν και τουλάχιστον τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις  σε νυκτερινά κέντρα.

Οι ίδιες πηγές στέκονται ιδιαίτερα στην παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων στα κυκλώματα, για να επισημάνουν ότι ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ κατέγραψε ηχητικά ντοκουμέντα για σειρά έκνομων πράξεων που αφορούν:

*εκβιάσεις επιχειρηματιών

*ξυλοδαρμούς ιδιωτών και παραγόντων του ποδοσφαίρου

*ηθικούς αυτουργούς εγκληματικών επιθέσεων

*ύποπτες σχέσεις ευυπόληπτων επιχειρηματιών με ανθρώπους από τον κόσμο του ποινικού εγκλήματος.

nonoi3_30-3-2011Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις αστυνομικές αρχές, αφορούν τις ανθρωποκτονίες του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Μπάμπη Λαζαρίδη, των Αλέξανδρου Κοσμόπουλου, Γιώργου Αναγνωστόπουλου, Γεράσιμου Μαυράκη και άλλων προσώπων που μέχρι σήμερα οι δολοφονίες τους θεωρούνται ανεξιχνίαστες.

Επίσης, εκτιμάται ότι ιδιαίτερης βαρύτητας είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και σημειώθηκαν:

- Στις 18 Αυγούστου 2010 σε καφετέρια της Πετρούπολης

- Στις 30 Οκτωβρίου σε νυχτερινό κέντρο της οδού Πέτρου Ράλλη

- Στις 2 Δεκεμβρίου σε κέντρο διασκέδασης στη λεωφόρο Ποσειδώνος, και

- Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 σε νυχτερινό κέντρο της οδού Λαγουμιτζή.

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να συνεχιστούν οι κατ’ οίκον έρευνες σε σπίτια υπόπτων, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις για την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πάνω από 200 Έλληνες και Αλβανοί «νονοί της νύχτας», αστυνομικοί, κρατικοί υπάλληλοι και άλλοι.

Αστυνομικοί,  κρατικοί υπάλληλοι και «νονοί»

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται και ονόματα αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι παρείχαν σειρά υπηρεσιών στους κακοποιούς στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων υπηρετούσαν σε θέσεις – «κλειδιά», ειδοποιούσαν τα μέλη των εγκληματικών συμμοριών για τις έρευνες που διενεργούνταν σε βάρος τους.

Ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται:

α) ένας 55χρονος πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ με πολυετή θητεία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες του Αγίου Όρους.

β)αστυνομικός από τη συμπρωτεύουσα που είχε υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αλλά και σε αστυνομικά τμήματα της συμπρωτεύουσας.

Από την πλευρά τους, οι εμπλεκόμενοι κρατικοί υπάλληλοι προμήθευαν τους εγκληματίες με πλαστά πιστοποιητικά, ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις παράνομες συναλλαγές τους.

Ακόμη, συμμετοχή στην υπόθεση φέρονται να έχουν και δέκα νονοί της νύχτας που είχαν κατηγορηθεί την περίοδο 2002 -2003 για παρόμοιες υποθέσεις ( περιπτώσεις εκβίασης στον Πειραιά και στο Χαϊδάρι), η δίκη για μια εκ των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη στον Πειραιά.

Η «ταρίφα» για την προστασία, οι βινεοσκοπήσεις  και τα δάνεια

nonoi4_30-3-2011Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων (νυκτερινών κέντρων και άλλων μαγαζιών) κατέβαλλαν διάφορα ποσά στα μέλη των εγκληματικών ομάδων για να τους παρέχουν προστασία.

Η «ταρίφα» μπορεί να ξεκινούσε από τα 100 ή τα 200 ευρώ και να έφθανε στις 5.000 έως 6.000 ευρω.

Οι «νονοί της νύχτας» και οι συνεργάτες τους εκβίαζαν τους καταστηματάρχες ακόμα και με απειλές για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους. Μάλιστα, ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που υπέκυπταν στις πιέσεις των «νονών», αναγκάζονταν να λάβουν τραπεζικά δάνεια για να ικανοποιούν τις εκβιαστικές απαιτήσεις των συμμοριών, στις οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν εισέλθει πρόσωπα με λευκό ποινικό μητρώο.

Όπως λένε οι πληροφορίες, πολλές από τις προσπάθειες των «νονών» να πουλήσουν προστασία σε ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων – πηγές μιλούν για τουλάχιστον 200 περιπτώσεις εκβίασης - είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2009 με αφορμή τρεις επιστολές, που έφθασαν στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και σε κυβερνητικές υπηρεσίες και οι οποίες ανέφεραν στοιχεία τόσο για τον τρόπο που δρουν οι συμμορίες των «νονών της νύχτας», όσο και για τις επαφές των κυκλωμάτων με αστυνομικούς και άλλους κρατικούς υπαλλήλους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις