Logo

Διχάζουν τα μεταλλικά βιβλία που βρέθηκαν σε σπήλαιο της Ιορδανίας



 
 

bkshl_30-3-2011Για τους μελετητές της πίστης και της ιστορίας, είναι ένας θησαυρός απίστευτα πολύτιμος. Αυτή η αρχαία συλλογή από 70 μικρά βιβλία, με τις σελίδες τους δεμένες με σύρμα, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει μερικά από τα μυστικά των πρώτων ημερών της Χριστιανοσύνης.

Οι ακαδημαϊκοί διίστανται  ως προς τη γνησιότητά τους, αλλά λένε ότι αν αποδειχθούν αυθεντικά, θα μπορούσαν να θεωρηθούν τόσο σημαντικά όσο και τα χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας, τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1947.

Στις σελίδες, οι οποίες δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από μια πιστωτική κάρτα, υπάρχουν  εικόνες, σύμβολα και λέξεις που φαίνεται να αναφέρονται στον Μεσσία και, ενδεχομένως, ακόμη και στην Σταύρωση και την Ανάσταση.

Αυτό που ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο, είναι το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα βιβλία είναι σφραγισμένα, ωθώντας τους πανεπιστημιακούς να υποθέτουν ότι πρόκειται πράγματι για τη χαμένη συλλογή από κώδικες που αναφέρονται στην "Αποκάλυψη του Ιωάννη".

Τα 70 βιβλία ανακαλύφθηκαν πριν από πέντε χρόνια σε μια σπηλιά σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Ιορδανίας, στο οποίο είναι γνωστό ότι είχαν διαφύγει χριστιανοί πρόσφυγες μετά την πτώση της Ιερουσαλήμ, το 70μΧ.

Οι αρχικές μεταλλουργικές εξετάσεις δείχνουν ότι ορισμένα από τα βιβλία αυτά, θα μπορούσαν να χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μΧ. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στον τύπο της διάβρωσης των βιβλίων, η οποία οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί με τεχνητό τρόπο.

bksld_30-3-2011Αν η χρονολόγηση αυτή επαληθευτεί, τα συγκεκριμένα βιβλία θα είναι από τα πρώτα χριστιανικά έγγραφα, τα οποία θα προηγούνται ακόμη και των γραπτών του Αγίου Παύλου.

Ο Philip Davies, Ομότιμος Καθηγητής βιβλικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, είπε ότι υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι τα βιβλία αυτά έχουν χριστιανική προέλευση, καθώς σε πολλά από αυτά απεικονίζεται ο χάρτης της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ.

Όμως, δεν είναι μόνο το περιεχόμενο των σελίδων τους που αποτελεί μυστήριο, καθώς, σήμερα, η τύχη τους αποτελεί, επίσης, ένα είδος μυστηρίου. Μετά την ανακάλυψή τους από έναν Ιορδανό Βεδουίνο, εξαγοράστηκαν από έναν Ισραηλινό Βεδουίνο, ο οποίος λέγεται ότι τα πέρασε λαθραία από τα σύνορα προς το Ισραήλ, όπου παραμένουν.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας, ωστόσο, εργάζεται για τον επαναπατρισμό και τη διασφάλιση της συλλογής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-3-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις