Logo

Εξαφανίστηκε ο Αργυρού μετά την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του στη γιάφκα του Χαλανδρίου



 
 

ejafanisi_argiroy_03-11-2010Μόλις έφθασε στις δικαστικές Αρχές το έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του που...

βρέθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου 'εξαφανίστηκε' από το σπίτι του ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έγγραφα της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι ειδικοί εφέτες ανακριτές για τη δράση της οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'.

Ειδικότερα, σε έγγραφο της ΔΕΕ προς την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που φέρει ημερομηνία 15/12 /2009   αναφέρεται ότι δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε κινητά και σταθερά σημεία της γιάφκας του Χαλανδρίου ανήκουν στον Π. Αργυρού, ο οποίος είναι ένας από τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν για τα την αποστολή τρομο-πακέτων σε Ευρωπαίους ηγέτες και πρεσβείες.

Το έγγραφο για την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων αποστέλλεται στη συνέχεια στις δικαστικές Αρχές. Αμέσως η 32η τακτική ανακρίτρια που χειριζόταν τότε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του, το οποίο επαναλήφθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2010 από τους ειδικούς εφέτες ανακριτές που ανέλαβαν τη διερεύνηση του δικαστικού φακέλου με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου της Αθήνας.

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου 2010 καλούνται από τους εφέτες ανακριτές οι γονείς του Π. Αργυρού οι οποίοι στις ένορκες καταθέσεις τους υποστηρίζουν για τον τότε καταζητούμενο γιό τους : ότι έφυγε από το σπίτι τους κατά το Δεκέμβρη του 2009 ή αρχές Ιανουαρίου 2010 κι ότι έκτοτε δεν τους έχει επισκεφθεί καθόλου παρά έχει κάνει μόνο ορισμένα τηλεφωνήματα σε αραιά χρονικά διαστήματα.

Σήμερα Τετάρτη, ο 22χρονος, που η παρέα των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της οργάνωσης ‘Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς’ τον φώναζε ‘Μπίρμπη’, απολογήθηκε στους ειδικούς εφέτες ανακριτές και κρίθηκε προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τις διαδικασίες του αστικού κράτους. 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 22χρονου οι εφέτες ανακριτές κήρυξαν για άλλη μια φορά το πέρας της ανάκρισης για την υπόθεση της ‘Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς’ και διαβίβασαν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την έκδοση βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα και πάντως πριν τις συλλήψεις για τα δέματα – βόμβες, η Εισαγγελέας Εφετών Ξένη Δημητρίου πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του Π. Αργυρού και άλλων έντεκα ατόμων για πράξεις σχετικές με συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης ‘Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς’ Επίσης η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία πέντε κατηγορούμενοι.

Αύριο ο 22χρονος ‘Μπίρμπης’ μαζί με τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του Γεράσιμο Τσάκαλο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας η οποία τους έχει καλέσει να απολογηθούν για την υπόθεση με τα τρομο-πακέτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  3-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις