Logo

Απεργία δημοσιογράφων στο BBC



 
 

bbc_news_05-11-2010Με 48ωρες απεργίες στο BBC απαντά η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ ) της Βρετανίας,  που αριθμεί περίπου 4.000 μέλη, στην εμμονή της διοίκησης της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης να προωθήσει δυσμενείς για το δημοσιογραφικό κλάδο μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Ειδικότερα, από σήμερα οι δημοσιογράφοι του βρετανικού BBC έχουν κατεβεί σε απεργία που ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, δηλαδή στις 02:00 ώρα Ελλάδας.Στο πλαίσιο της απεργίας ματαιώθηκαν ή περιορίστηκαν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ειδησεογραφικού χαρακτήρα, ενώ στα γραφεία του BBC σε όλη τη χώρα θα αναρτηθούν απεργιακά πανό.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ ) έχει προκηρύξει την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση για τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό για τις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Η διοίκηση της δημόσιας βρετανικής ραδιοτηλεόρασης εξήγγειλε τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό επικαλούμενη την ύπαρξη ελλείμματος,  ύψους 1,5 δις λιρών ή 1,7 δις ευρώ, στο ταμείο  συντάξεων του BBC. Οι βασικότερες από τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν να κάνουν με τα  όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  και τις μισθολογικές κρατήσεις.  Ειδικότερα, το όριο συνταξιοδότησης ανεβαίνει από το 60ο έτος στο 65ο έτος και οι μισθολογικές κρατήσεις υπέρ του συνταξιοδοτικού ταμείου αυξάνονται κατά 1%.

Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο   το 70% της NUJ - μέλη της είναι περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στο BBC - είχε απορρίψει την τελική πρόταση της διεύθυνσης, την οποία, αντιθέτως είχαν αποδεχθεί οι άλλες ενώσεις των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα η Bectu που κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί τεχνικούς και παραγωγούς.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  5-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις