Logo

Βρέθηκαν συντρίμμια από το δυστύχημα της Air France το 2009 (Vid)



 
 

airfrance4_4.4.2011Συντρίμμια από το τζετ της Air France που συνετρίβη ενώ πετούσε, με 228 επιβαίνοντες, πάνω από τον Ατλαντικό, εντοπίστηκαν δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, όπως ανακοίνωσαν γάλλοι ερευνητές.

Σε αυτά, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται το "μαύρο κουτί" του μοιραίου αεροσκάφους, που θα έριχνε φως στα αίτια της συντριβής.

 

Πρόκειται για τέταρτη οργανωμένη προσπάθεια εντοπισμού των συσκευών καταγραφής φωνής και στοιχείων του αεροσκάφους, που άρχισε πριν ένα μήνα. "Οι ερευνητές εντόπισαν τα συντρίμμια το τελευταίο 24ωρο", ήταν η μοναδική πληροφορία που δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές στο Παρίσι, με την υπόσχεση, όμως, ότι θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αργότερα.airfrance2_4.4.2011

Η πτήση 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι διακόπηκε με τραγικό τρόπο, την 1η Ιουνίου 2009, μέσα σε καταιγίδα πάνω από τον Ατλαντικό, μεταξύ των ακτών Αφρική και Ν. Αμερικής.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, σε σημείο όπου το βάθος του νερού καθιστά τον εντοπισμό του μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Η έρευνα διενεργείται από ομάδα με επικεφαλής το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole και κόστισε περίπου $12,5 εκ. δολάρια στην Air France και την Airbus, που τη χρηματοδοτούν από κοινού, ενώ μέχρι στιγμής, το συνολικό κόστος της αναζήτησης έχει ξεπεράσει τα $28 εκ. δολάρια.

Περιλαμβάνει καταδύσεις σε βάθη έως και 4.000 μέτρα, με τη χρήση ειδικών ρομπότ που εξετάζουν τον πυθμένα του ωκεανού μεταξύ της Βραζιλίας και της Δυτικής Αφρικής, σε μια περιοχή έκτασης περίπου 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

airfrance3_4.4.2011Η δυσκολία στον εντοπισμό του "μαύρου κουτιού" έγκειται στο γεγονός ότι τα επίμαχα κομμάτια του αεροσκάφους, βρίσκονται σε βάθος πέρα από την εμβέλεια των συσκευών ραντάρ και σόναρ, στη χρήση τον οποίων στηρίζονται οι έρευνες σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Για τους λόγους αυτούς, αξιωματούχοι έχουν ήδη πει ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι καταγραφείς της πτήσης θα βρεθούν ποτέ. Την ίδια στιγμή, η Airbus, κατασκευάστρια του μοιραίου jet, λέει ότι αν δεν βρεθεί το "μαύρο κουτί", κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τα αίτια της συντριβής.

Το δυστύχημα έχει εν μέρει αποδοθεί σε κακή λειτουργία των αισθητήρων ταχύτητας του αεροσκάφους, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα πρέπει να έχουν συμβάλει περισσότεροι παράγοντες.

Τα περισσότερα θύματα ήταν Γάλλοι, Βραζιλιάνοι και Γερμανοί. Πρόσφατα, ένας γάλλος δικαστής κίνησε την ποινική διαδικασία σε βάρος της Air France, με κατηγορίες για ανθρωποκτονία.


Air France bodies recovered by CNN_International

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις