Logo

Λαμία: εκκλησία - ''εργαστήριο'' πλαστών χαρτονομισμάτων !



 
 

plasta1_5-4-2011Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Λαμίας μια 44χρονη και οι δύο γιοί της, 21 και 24 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, καθώς φέρονται να είχαν στήσει οικογενειακή  «επιχείρηση» κατασκευής και διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων. 

Το υψηλής πιστότητας μηχάνημα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να εκτυπώνει τα πλαστά χαρτονομίσματα βρέθηκε από την αστυνομία στην εκκλησία του χωριού Ρεγγίνι Φθιώτιδας, όπου η 44χρονη ήταν επίτροπος.

Σύμφωνα με το LamiaReport οι αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη του συζύγου και πατέρα των παιδιών, ο οποίος είναι πρώην αστυνομικός, επειδή το εκτυπωτικό μηχάνημα βρέθηκε στην εκκλησία και όχι στο σπίτι των κατηγορουμένων. Ωστόσο, διατυπώνονται ερωτηματικά για το ρόλο του στην υπόθεση.

Η 44χρονη από το Ρεγγίνι Φθιώτιδας συνελήφθη χθες και πάνω της, κρυμμένα επιμελώς στην κάλτσα και στο σημειωματάριό της, βρέθηκαν:

*17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
*9   πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, και
*2   πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

 Μαζί με τη 44χρονη συνελήφθησαν και οι δύο γιοί της, καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές:

* ο ένας, ο οποίος ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί και παπάς, μετέφερε το εκτυπωτικό μηχάνημα από το σπίτι της γιαγιάς στην εκκλησία του χωριού

* ο δεύτερος, μετέφερε τη μητέρα του με το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρέθηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα.

Πληροφορίες από την προανάκριση αναφέρουν ότι η 44χρονη μητέρα ανέλαβε όλη την ευθύνη της υπόθεσης, επιχειρώντας να πείσει ότι τα δύο αγόρια της δεν γνώριζαν τίποτα.

Μάλιστα, εκείνη πληροφόρησε τους αστυνομικούς ότι το εκτυπωτικό μηχάνημα βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς και ότι κατόπιν δικής της εντολής ο γιός της το μετέφερε στην εκκλησία.

Συγκεκριμένα, η 44χρονη ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά της δεν είχαν καμία γνώση σχετικά με τα πλαστά χαρτονομίσματα, καθώς πίστευαν πως το εκτυπωτικό μηχάνημα χρησιμοποιείτο μόνο για να βγάζουν φωτοτυπίες τις παλαιές εικόνες της εκκλησίας, τις οποίες τις έδιναν στους πιστούς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις