Logo

Νεκροί και οι 68 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κούβα



 
 

air-crash_06-11-2010Οι άσχημες καιρικές συνθήκες τις οποίες προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Τομάς είναι πιθανόν η αιτία της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας στην κεντρική Κούβα, όπου κατέπεσε και συνετρίβη αεροσκάφος των κουβανικών αερογραμμών παρασύροντας στο θάνατο 68 άτομα. 

Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία Aero Caribbean και εκτελούσε την πτήση Σαντιάγο δε Κούβα - Αβάνα. Είχε επταμελές πλήρωμα και μετέφερε 61 επιβάτες. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κούβας, που επικαλέστηκε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής Αεροπορίας, μια περίπου ώρα μετά την απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους ο κυβερνήτης έστειλε σήμα κινδύνου, λόγω της κακοκαιρίας. Στην επίμαχη ανακοίνωση επισημαίνεται ότι κατά την απογείωση του αεροσκάφους επικρατούσαν ασχημες καιρικές συνθήκες λόγω της τροπικής καταιγίδας και ότι θα διεξαχθούν έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος από το Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Κούβας.

Επίσης, η κρατική τηλεόραση της Κούβας μετέδωσε ότι στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαιναν δεκαεπτά πολίτες χωρών της Λατινικής Αμερικής (εννιά Αργεντινοί, επτά Μεξικανοί και ένας από τη Βενεζουέλα), δέκα Ευρωπαίοι (τρεις Ολλανδοί, ένας Γαλλος, ένας Ισπανός, δύο Αυστριακοί, δύο Γερμανοί και ένας Ιταλός) καθώς και ένας Ιάπωνας. Οι υπόλοιποι επιβάτες ήταν Κουβανοί.

Η κουβανική ενημερωτική ιστοσελίδα Cubadebate.cu αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επιζώντες και δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν ένα τμήμα του αεροσκάφους να φλέγεται καθώς και σκορπισμένα κομμάτια στη δύσβατη περιοχή Γκουασιμάλ, της επαρχίας Σάνκτι Σπίριτους.

Αξιζει να σημειωθεί , ότι η τροπική καταιγίδα Τόμας που μαίνεται στην περιοχή έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 14 ανθρώπων στο νησί Σάντα Λουσία. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενισχυθεί και να φτάσει την ένταση του κυκλώνα όταν θα πλησιάσει τις δυτικές ακτές της Αϊτής.

Στο μεταξύ, στο Πακιστάν, 21 άτομα,  εργαζόμενοι της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ, δύο πιλότοι ένας τεχνικός και ένας φρουρός ασφαλείας, σκοτώθηκαν  όταν μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, συνετρίβη στο Καράτσι. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά την απογείωση ο  πιλότος ενημέρωσε  ότι ένας κινητήρας δεν λειτουργούσε, έτσι επέστρεψε για να προσγειωθεί, ωστόσο  το αμερικανικής κατασκευής τύπου Beechcraft αεροσκάφος της ιδιωτικής εταιρείας τσάρτερ JS Air συνετρίβη σε προάστιο του Καράτσι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2010 από directNEWS 


Τελευταίες Ειδήσεις