Logo

Με απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές



 
 

ekloges_07-11-2010Με μικροπροβλήματα, που οφείλονται κυρίως στην απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών, αλλά σε γενικές γραμμές ομαλά  διεξάγονται από τις επτά σήμερα το πρωί στα εκλογικά τμήματα όλης της χώρας οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Πρωτοδικείου της Αθήνας στην Αττική με την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας διαπιστώθηκε η ανάγκη αντικατάστασης δικαστικών αντιπροσώπων σε πέντε περιπτώσεις. Στις τέσσερις εξ αυτών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν προσήλθαν στα εκλογικά τμήματα και αντικαταστάθηκαν άμεσα από άλλους δικαστικούς αντιπροσώπους. Στην πέμπτη περίπτωση,  που αφορά εκλογικό τμήμα στη Νέα Μάκρη, υποβλήθηκε ένσταση κατά της δικηγόρου δικαστικής αντιπροσώπου, με το αιτιολογικό ότι είναι σύζυγος υποψηφίου της περιοχής. Μετά την υποβολή της ένστασης η δικηγόρος αντικαταστάθηκε από άλλο δικαστικό αντιπρόσωπο.

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε  μέλη  εφορευτικών επιτροπών έγινε γνωστό ότι :

*Στην Αττική υπάρχουν αρκετά εκλογικά τμήματα που λειτουργούν με το δικαστικό αντιπρόσωπο, το γραμματέα και ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής. 

*Στην Κρήτη, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης, δικαστικοί αντιπρόσωποι 'επιστράτευσαν' ψηφοφόρους και τους κράτησαν στα εκλογικά τμήματα  για να εκτελέσουν καθήκοντα μελών εφορευτικών επιτροπών.

*Στον Πύργο σε πέντε εκλογικά τμήματα υπάρχουν μόνο δικαστικοί αντιπρόσωποι καθώς δεν προσήλθαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Ανάλογα προβλήματα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκλογικά τμήματα της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις