Logo

Αποχή, η μεγάλη νικήτρια των εκλογών



 
 

apohi_07-11-2010Για μεγάλη αποχή,  η οποία στην περιφέρεια της Αττικής ενδέχεται να φθάνει και το 50%, κάνουν λόγο οι πληροφορίες λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για άδεια εκλογικά τμήματα και επισημαίνουν ότι ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε να ψηφίσει. 

Ειδικότερα, στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας μέχρι τις 3¨30 μετά το μεσημέρι δεν είχε ψηφίσει το 50% των ψηφοφόρων. 

Ενδεικτική της τάσης των πολιτών να απέχουν από την κάλπη είναι το γεγονός ότι λόγω και του καλού καιρού οι πλατείες της Αττικής ήταν γεμάτες κόσμο, ενώ την ίδια ώρα τα εκλογικά τμήματα ήταν άδεια.Αυτή την εικόνα έβλεπε κανείς και στο Δήμο του Κορυδαλλού, όπου γύρω στη 1¨30 το μεσημέρι είχε ψηφίσει μόλις το 10% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Η αίσθηση της αποχής ήταν διάχυτη και στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά. Στις 2¨30 το μεσημέρι στην Καστέλα είχε ψηφίσει μόνο ένας στους τέσσερις. Την ίδια ώρα στα 8 εκλογικά κέντρα που στεγάζονται στο 8ο δημοτικό σχολείο της πόλης είχε ψηφίσει μόλις  το 15% των ψηφοφόρων. 

Μεγάλη αποχή καταγράφεται, επίσης και σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όπου,  όπως λέγεται, οι μισοί ψηφοφόροι παρέμειναν μακριά από τις κάλπες. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις