Logo

Παπούτσια από ανακυκλωμένες εφημερίδες (vid)



 
 

achnshs_10-4-2011Ένας νεαρός Κινέζος σχεδιαστής κατάφερε με πολλή χειροτεχνία και υπομονή να ανακυκλώσει παλιές εφημερίδες σε… μοντέρνα παπούτσια!

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν ο Yang Guang, φοιτητής από την πόλη Nanjing,  ξεκίνησε την παραγωγή των παπουτσιών του. Τώρα πια, διευθύνει ένα εργοστάσιο με περισσότερους από 200 εργαζόμενους, ενώ δεν κάνει επιχειρήσεις μόνο στην Κίνα, αλλά πωλεί τα προϊόντα του στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, επίσης.

(Δείτε το βίντεο)

«Τα παπούτσια είναι πλεγμένα αποκλειστικά στο χέρι. Διαφέρουν από τα συνηθισμένα παπούτσια στο ότι δεν καλύπτονται από ένα ολόκληρο κομμάτι από δέρμα, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στο πόδι να “αναπνέει” περισσότερο. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικά, καθώς τοποθετούμε ευέλικτο νήμα βαμβακιού στις διπλωμένες λωρίδες εφημερίδας», λέει ο Guang.

Το κάθε χειροποίητο ζευγάρι είναι μοναδικό, γι’ αυτό και έχουν ήδη μεγάλη απήχηση στις γυναίκες.

Ο νεαρός σχεδιαστής θέλει τώρα να επεκτείνει την επιχείρησή του, ώστε να περιλαμβάνει τσάντες και άλλα προϊόντα από ανακυκλωμένες εφημερίδες.

Ο Guang, λέει: «Ελπίζω ότι τα προϊόντα μας θα έχουν όλο και περισσότερη απήχηση, καθώς οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι με την προστασία του περιβάλλοντος και κατανοούν περισσότερο τα πράσινα προϊόντα και την ανακύκλωση των αποβλήτων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις