Logo

Στις 21 Μαΐου εγκαινιάζεται το Μουσείο Κώστα Τσόκλη



 
 

monografiko_10-4-2011Ο Κώστας Τσόκλης εγκαινιάζει στις 21 Μαΐου το Μονογραφικό του Μουσείο στην Τήνο, στο οποίο θα προβάλλεται κατά κύριο λόγο το έργο του.

Επίσης, στο μουσείο θα υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την φύλαξη, έκθεση και προβολή κάθε σχετικού με τον καλλιτέχνη υλικού όπως το αρχείο του, βιογραφικά στοιχεία, άρθρα, κατάλογοι εκθέσεων, βιβλία, φωτογραφίες και συνεντεύξεις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές.

Στους σκοπούς του μουσείου εντάσσεται και η προσπάθεια να γνωρίσει το κοινό τις διαφορετικές περιόδου της δημιουργίας του καλλιτέχνη. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι το έργο του Κώστα Τσόκλη είναι πολύ μεγάλο, ένα μέρος της μόνιμης συλλογής θα ανανεώνεται.

Έτσι, περιοδικά θα διοργανώνονται θεματικές εκθέσεις του καλλιτέχνη ή θα εκτίθενται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν σχέση με το έργο του Κώστα Τσόκλη.

monografiko1_10-4-2011Το Μονογραφικό μουσείο θα είναι ανοικτό από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και στη λειτουργία του θα περιλαμβάνονται επιπλέον δραστηριότητες όπως:

* καλλιτεχνική βιβλιοθήκη

*διαλέξεις ιστορικών τέχνης και ανθρώπων του πνεύματος

*σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με την τέχνη και την εκπαίδευση

*προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Σημειώνεται, ότι το εν λόγω μουσείο θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Χρυσάνθης Κουτσουράκη.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις