Logo

Σε δίκη παραπέμπονται 13 άτομα για συμμετοχή στην οργάνωση 'Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς'



 
 

synomwsiabats_09-11-2010Βούλευμα του συμβουλίου εφετών της Αθήνας παραπέμπει σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων δεκατρείς εκ των συνολικά δεκαεπτά κατηγορουμένων που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Το δικαστικό συμβούλιο περιλαμβάνει ανάμεσα στους δεκατρείς παραπεμπόμενους  νεαρούς  και τον 31χρονο Χρήστο Τσάκαλο, για τον οποίο η εισαγγελέας εφετών Ξένη Δημητρίου είχε προτείνει απαλλαγή.

Ο 31χρονος, που μετά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου είναι και πάλι καταζητούμενος, είναι  αδελφός του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου ο οποίος προφυλακίστηκε πριν λίγες ημέρες για την υπόθεση με τα πακέτα-βόμβες.

 

Νομικοί κύκλοι επιχειρώντας να ερμηνεύσουν την παραπομπή του Χρήστου Τσάκαλου τόνιζαν πως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η σύλληψη του 24χρονου Γεράσιμου ήταν το στοιχείο που βάρυνε στην κρίση των τριών δικαστών οι οποίοι σε αντίθεση με την εισαγγελέα έκριναν ότι πρέπει να περιληφθεί στη λίστα των ατόμων που θα καθίσουν στο εδώλιο.

Ειδικότερα, στο βούλευμα αναφέρεται ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, που πρέπει να διερευνηθούν στο ακροατήριο, για τους κατηγορούμενους :  Χαρίλαο Χατζημιχελάκη, Παναγιώτη Μασούρα, Εμμανουήλ Γιόσπα, Νικόλαο Βογιατζάκη, Ερρίκο Ράλλη, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, Γεώργιο Νικολόπουλου, Μιχαήλ Νικολόπουλο, Damiano Bolano, Γεώργιου Καραγιαννίδη, Αλέξανδρου Μητρούσια, Παναγιώτη Αργυρού και Χρήστο Τσάκαλο.

Ο τελευταίος αντιμετωπίζει μόνο το κακούργημα της ένταξης και συγκρότησης σε τρομοκρατική οργάνωση  ενώ οι δώδεκα συγκατηγορούμενοί του βαρύνονται και με άλλα αδικήματα σχετικά με τη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.Επίσης, το βούλευμα απαλλάσσει από κάθε κατηγορία τέσσερις κατηγορουμένους που είχαν απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές, ενώ η εισαγγελέας εφετών Ξένη Δημητρίου  είχε προτείνει την παραπομπή δώδεκα  και την απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση εκτός από τον Χρήστο Τσάκαλο καταζητούμενοι είναι και οι Γεώργιος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Bolano Damiano, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις