Logo

Σήμερα το στερνό αντίο στον αδικοχαμένο Δήμαρχο Νέας Χαλκηδόνας Γιώργο Αποστολάκη



 
 

Apostolakis_09-11-2010Το στερνό 'αντίο' στον πρωτοπόρο στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάληψη του δημαρχιακού θώκου στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας Γιώργο Αποστολάκη, θα πουν σήμερα Τετάρτη συγγενείς, φίλοι, μέλη του εκλογικού του συνδυασμού και συνυποψήφιοι του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας.

Η σωρός του Γιώργου Αποστολάκη σήμερα στις 10:30 θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας στη Χαλκηδόνα, όπου και θα ακολουθήσει η νεκρώσιμη ακολουθία γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι.

 

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του  Γιώργου Αποστολάκη προκάλεσε θλίψη και σόκαρε το λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Το τραγικό νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τις βραδυνές ώρες της Δευτέρας έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού 'Νέα Προοπτική' στη λεωφόρο Δεκελείας, για να αφήσει ένα λουλούδι και να θρηνήσει ένα νέο άνθρωπο - μόλις 46 ετών- που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γιώργος Αποστολάκης προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Άγγελου Σικελιανού, στη Νέα Ιωνία. Ασθενοφόρο μετέφερε το Δήμαρχο Νέας Χαλκηδόνας στο νοσοκομείο 'Αγία Όλγα' όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Ο Γιώργος Αποστολάκης υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου την ώρα που οδηγούσε, έχασε τις αισθήσεις του και μοιραία έχασε και τον έλεγχο του αυτοκινήτου. 

Ο Γιώργος Αποστολάκης γεννήθηκε το 1964 στη Νέα Χαλκηδόνα. Ήταν το μοναχοπαίδι του Κωνσταντίνου  Αποστολάκη (έχει αποβιώσει εδώ και χρόνια και αυτός με την  ίδια αιτιολογία, δηλαδή έμφραγμα) και της Αικατερίνης Μπρούσαλη. Και οι δύο γονείς του προέρχονται από οικογένειες προσφύγων που ήρθαν από τη Σμύρνη μετά τη Μικρασιατική καταστροφή του 22 και εγκαταστάθηκαν στις προσφυγικές συνοικίες της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Λάτρης του ποδοσφαίρου -ποδοσφαιριστής και ο ίδιος- και της ΑΕΚ μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο της Φιλαδέλφειας εισάγεται στα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας και το 1995 εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Η διάθεσή του για επιπλέον μόρφωση τον ωθεί να εισαχθεί, το 1998, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήταν παντρεμένος με τη Ευτυχία Γαϊτανά και έχει μια κόρη την Κατερίνα.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινά από τα  φοιτητικά του χρόνια. Το 1994 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με το συνδυασμό 'Δημοκρατική Συνεργασία'. Το 1997 δημιούργησε με άλλους Χαλκηδονιώτες το  δημοτική παράταξη  'Νέα Προοπτική' με την οποία μετέχει ως υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 1998 και του 2002. Την περίοδο 2000-2002 αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας, ενώ το 2006 εκλέγεται Δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής η κάλπη ανέδειξε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Αποστολάκη πρώτο σε ψήφους (33,50%) και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι των αντιπάλων του, του Χάρη Τομπούλογλου (24,05%) και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου (23,99%).

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις