ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Γνωστός δικηγόρος, (ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθήνας), και ένας συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, αλληλοκατηγορούνται για κατάρτιση πλαστών διαθηκών!
Σε βάρος, μάλιστα, του δικηγόρου έχει υποβληθεί και μήνυση για απάτη στο Δικαστήριο, το ύψος της οποίας ξεπερνάει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα σχετικά δικόγραφα, ο δικηγόρος φέρεται να κατάρτισε, πλαστή διαθήκη προκειμένου να καρπωθεί την κινητή και ακίνητη περιουσία 75χρονου ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας.
Ο 75χρονος στις 26-5-2009 εισήχθη σε νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή. Αμέσως τέθηκε σε καταστολή αλλά τελικά κατέληξε στις 12-7-2009.
Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 23-9-2009, ο δικηγόρος με αίτηση που υπέβαλε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, ζήτησε να δημοσιευθεί χειρόγραφη διαθήκη του θανόντος σύμφωνα με την οποία εμφανιζόταν ως ο μοναδικός κληρονόμος του.
Η διαθήκη είχε συνταχθεί μια μέρα πριν ο 75χρονος εισαχθεί στο νοσοκομείο (25-5-2009), σε Κ.Ε.Π. των Αμπελοκήπων και ανέγραφε: «Αφήνω ολόκληρη την περιουσία μου κινητή και ακίνητη στον πιο πιστό μου φίλο. Στον άνθρωπο που μου συμπαραστάθηκε σε όλη μου τη ζωή. Στον.......... Εύχομαι τα παιδιά του να γίνουν καλοί άνθρωποι και να με θυμούνται».
Ωστόσο, εννέα μέρες μετά το θάνατο του και συγκεκριμένα στις 21-7-2009, είχε υποβάλει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αίτηση για αναγνώριση άλλης, επίσης, χειρόγραφης διαθήκης του 75χρονου, ένας συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός κληρονόμος του!
Στη διαθήκη αυτή που φέρει ημερομηνία 31-5-2006, αναγράφεται: «Γενικό και ειδικό κληρονόμο μου ορίζω τον………. εις και μετά τον θάνατό μου θα περιέλθει ολόκληρη η ευρεθεισομένη, κατά τον χρόνον εκείνον κινητή και ακίνητη περιουσία μου εντός και εκτός της Ελλάδος».
Ο πολιτικός μηχανικός υποστηρίζει στην αγωγή που έχει υποβάλει κατά του δικηγόρου ότι ο θανών, που δεν είχε άλλους συγγενείς, τον όρισε κληρονόμο του γιατί ήταν φίλοι από παιδιά.
Έχει, μάλιστα και δύο εκθέσεις γραφολόγων, σύμφωνα με τις οποίες, η διαθήκη που προσκόμισε ο δικηγόρος είναι καταφανώς πλαστή.
Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι θα κερδίσει την υπόθεση διότι, όπως διαρρέει, έχει “άκρες” στη Δικαιοσύνη και για να πείσει για αυτό τον ισχυρισμό του, επικαλείται το όνομα ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, χαρακτηρίζοντάς τον ως κολλητό του…
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2011 από directNEWS.gr