Logo

Στις 17 Ιανουαρίου 2011 η δίκη για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς



 
 

pyrines_fotias_11-11-2010Με διαδικασίες 'εξπρές' - μόλις δύο ημέρες μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος- προσδιορίστηκε για τις 17 Ιανουαρίου 2011 η δίκη των φερομένων ως μελών της οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'.

Η υπόθεση θα εκδικασθεί στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα του συμβουλίου εφετών 13 άτομα και συγκεκριμένα οι : Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Παναγιώτης Μασούρας, Εμμανουήλ Γιόσπας, Νικόλαος Βογιατζάκης, Ερρίκος Ράλλης, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη, Γεώργιος Νικολόπουλος, Μιχαήλ Νικολόπουλος, Damiano Bolano, Γεώργιος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας, Παναγιώτης Αργυρού και Χρήστος Τσάκαλος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης προσδιορίστηκε με σύντομη διαδικασία και εντός του Ιανουαρίου, καθώς στις 24-3-2011 λήγει το ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης (18 μήνες) για δύο εκ των τριών κατηγορουμένων που παραμένουν προφυλακισμένοι ως μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς

Σημειώνεται, ότι από τους 13 που παραπέμπονται σε δίκη καταζητούνται,  με εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδώσει οι εφέτες - ανακριτές, οι : Γεώργιος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Damiano Bolano, Γεώργιος Καραγιαννίδης, Αλέξανδρος Μητρούσιας και Χρήστος Τσάκαλος.

Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει το που θα συνεδριάσει το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας που θα εκδικάσει την υπόθεση των φερομένων ως μελών της οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'. Νομικοί κύκλοι τονίζουν ότι το πιθανότερο είναι η δίκη να οριστεί να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα των φυλακών διεξάγεται αυτή την περίοδο η δίκη του λεγόμενου'συνδικάτου του εγκλήματος'. Η διαδικασία, μάλιστα, δεν έχει μπει στην ουσία της, καθώς ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

 Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι είναι απίθανο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2011 η δίκη για το λεγόμενο 'συνδικάτο του εγκλήματος'. Στην περίπτωση αυτή, προσθέτουν, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη δίκη να συνεχιστεί στο εφετείο της Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στη δράση της οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις