Logo

Σκελετοί Αγίων ή απάτη;



 
 

sntsrlcs_21-4-2011Δύο σκελετοί που ανακαλύφθηκαν σε μια κρύπτη σε μια ιταλική μητρόπολη ανήκουν σε Χριστιανούς Αγίους που μαρτύρησαν στην αρχαία Ρώμη, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιστημόνων.


Οι επιστήμονες λένε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα οστά ανήκουν στους Αγίους Χρύσανθο και Δαρεία, οι οποίοι δολοφονήθηκαν το 283 μΧ επειδή διέδιδαν τον Χριστιανισμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Τα λείψανα βρίσκονταν στην κρύπτη του καθεδρικού ναού στο Reggio Emilia, μια πόλη στα βόρεια της Ιταλίας, από τον 10ο αιώνα. Ο βωμός του ναού δεν είχε διαταραχθεί από το 1651, αλλά το 2008 ο καθεδρικός ναός ανακαινίστηκε και οι εργαζόμενοι βρήκαν περισσότερα από 300 οστά σε μία από τις σφραγισμένες κρύπτες του.

Οι επιστήμονες βρήκαν τα κρανία των δύο σκελετών τοποθετημένα μέσα σε ένα ζευγάρι ασημένιων και χρυσών προτομών, οι οποίες είχαν μεταφερθεί στην κρύπτη σχεδόν 500 χρόνια πριν.

Ο Ezio Fulcheri, από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας, ο οποίος ηγείτο της επιστημονικής ομάδας, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί η ταυτότητα των σκελετών με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά είπε ότι όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί συγκλίνουν στη θεωρία ότι τα λείψανα που βρέθηκαν ανήκουν στον Άγιο Χρύσανθο και την Αγία Δαρεία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις