Logo

Το Άγιο Φως το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Ελλάδα



 
 

afi_22-4-2011Το Άγιο Φως αναμένεται να αφιχθεί, στις 18:30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την επικράτεια, με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130.

Οι προετοιμασίες για την άφιξη του Αγίου Φωτός ξεκινούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οπότε θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστεί στον ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου θα πραγματοποιηθεί, στη 1 το μεσημέρι, η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτη Δαμιανό Πάνου.

Σημειώνεται, ότι στην Ελληνική αποστολή μετέχουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ και Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις