Logo

Αναστάσιμα μηνύματα των προκαθημένων της Ορθοδοξίας



 
 

minymata_24-4-2011Οι επικεφαλής των χριστιανικών εκκλησιών, από κάθε γωνιά του κόσμου, απηύθυναν προς τους πιστούς Αναστάσιμα μηνύματα με ευχές για ενότητα και ελπίδα.

Ειδικότερα, στα πασχαλινά τους μηνύματα οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας ανέφεραν, μεταξύ άλλων:

 

 

mimymata_vartholomaios_24-4-2011

*Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Διά τον πνευματικώς ερευνώντα το θέμα, η αμαρτία διαταράσσει όχι μόνον την αρμονίαν των πνευματικών σχέσεων αλλά και των φυσικών», τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος επικεντρώνοντας στις ανθρώπινες σχέσεις και στη στάση του ανθρώπου απέναντι στη φύση.

 

 

mimymata_theodwros_24-4-2011*Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β': «Σας απευθύνω τον πασχάλιο ασπασμό από την Αίγυπτο, που για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο προσκήνιο των ιστορικών εξελίξεων. Αυτή τη φορά γιατί ο λαός της ηγέρθη από τα μηνύματα της πολιτικής και κοινωνικής αδικίας», είπε ο κ. Θεόδωρος, εστιάζοντας στα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα της Αφρικής, την εμπορία και διακίνηση ανθρώπων, καθώς και στον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δύση την λαθρομετανάστευση.

 

mimymata_theophilos_24-4-2011*Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ': «Εν τη Εκκλησία τα τέκνα του Θεού, τα πριν διεσκορπισμένα, συνηγμένα νυν εις εν, ευσεβούν, σωφρωνούν, ομονοούν, ειρηνεύουν, εργάζονται και συνεργάζονται και δημιουργούν έργον θαυμαστόν», τόνισε ο κ. Θεόφιλος απευθύνοντας μήνυμα ενότητας.

 

 

 

 

minymata_ieronimos_24-4-2011*Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Οι Έλληνες το γνωρίζουμε αυτό καλύτερα από όλους. Όσες φορές το γένος μας έφθασε στα όρια της εξουθένωσης, η ελπίδα της Αναστάσεως το ανέδειξε πάλι ρωμαλέο και αναστημένο», επισήμανε ο κ. Ιερώνυμος επιχειρώντας να εμψυχώσει τους Έλληνες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

 

 

minymata_anastasios_24-4-2011*Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος: «Το Πάσχα μας βοηθά να δούμε τον πόνο σε μια διαφορετική προοπτική.»

 

 

 

 

minymata_demetrios_24-4-2011*Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: «Δεχθείτε με ευλάβεια το ζωογόνο φως της Ανάστασης», ευχήθηκε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο κ. Δημήτριος, μεταφέροντας τις ευχές της ομογένειας.

 

 

 

 

 

 

minymata_stylianos_24-4-2011*Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός: «Η “αιώνιος ζωή”, το μόνον που απαιτεί από τον άνθρωπο είναι να την αποδεχθεί “εν καθαρά καρδία” , δηλαδή εν ταπεινώσει και ευγνωμοσύνη.»

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις