Logo

Ελεύθερος και ο δεύτερος απαγωγέας της...συμφοράς



 
 

papas_13-11-2010Επικίνδυνη "μόδα" έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα  στην Κρήτη  οι απαγωγές στις οποίες, μάλιστα, εμπλέκονται παπάδες με βάση τις καταθέσεις σαστισμένων από τα γεγονότα αυτοπτών μαρτύρων ή αναστατωμένων συγγενών των θυμάτων, ή ακόμη και με ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχονται αστυνομικοί.

Οι απαγωγές γίνονται μέρα - μεσημέρι ή νωρίς το βράδυ πότε για λόγους  ερωτικής αντιζηλίας, πότε για αδιευκρίνιστες προσωπικές διαφορές και πότε για να καλύψουν τα κενά μιας αστυνομικής έρευνας.

Οι δράστες πότε αρπάζουν το σωστό άνθρωπο για τη λάθος φήμη και  πότε το λάθος πρόσωπο για το σωστό γεγονός. Και ανάμεσά τους σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν, σύμφωνα με τις περιγραφές, παπάδες ζωσμένοι με καλάσνικοφ.

Σήμερα, ένας 33χρονος μετά την απολογία του στον ανακριτή  αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως συνέβη και με τον 37χρονο παπά αδελφό του. Σύμφωνα με την κατηγορία τα δύο αδέλφια φέρονται να απήγαγαν 52χρονο ελαιοχρωματιστή με την απειλή  καλάσνικοφ που κρατούσαν στα χέρια τους.

Η συγκεκριμένη απαγωγή εκτός από την εμπλοκή του παπά έχει και ένα δεύτερο ενδιαφέρον σημείο. Οι δράστες έμαθαν ότι απήγαγαν τον λάθος άνθρωπο, καθώς διαπίστωσαν, αφού έριξαν τις πρώτες "ψιλές" στον απαχθέντα, ότι δεν είχαν με τον άνθρωπο που είχαν στα χέρια τους   διαφορές αλλά με τον εξάδελφό του. 

Ο 52χρονος ελαιοχρωματιστής απήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο μπροστά στα μάτια των συμπολιτών του  ενώ καθόταν σε καφενείο στην κεντρική πλατεία των Μοιρών, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές "φαρ ουέστ". Είχε προηγηθεί η αναζήτηση του θύματος από τους δύο δράστες  οι οποίοι πήγαν στο σπίτι του 52χρονου, ο οποίος απουσίαζε.

Οι δράστες υποστήριξαν ότι είχαν επαγγελματικό ραντεβού με τον 52χρονο και ζήτησαν  από τη σύζυγό του τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Τον πήραν τηλέφωνο κι εκείνος τους είπε σε ποιο καφενείο βρισκόταν. Έτσι μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο που είχαν νοικιάσει και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία.

 Ο 37χρονος, που φέρεται να ήταν ο παπάς ντυμένος με πολιτικά, κατά τη διάρκεια  της διαδρομής δεν σταματούσε να τηλεφωνεί στον 52χρονο. Στόχος του ήταν να βεβαιωθεί για την ταυτότητα του ανθρώπου που αναζητούσε και μόλις έφθασε με τον αδελφό του στην πλατεία ένευσε στον 52χρονο να πλησιάσει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Μόλις ο 52χρονος πλησίασε το αυτοκίνητο, ο 37χρονος του είπε με άγριο και επιτακτικό ύφος να μπει μέσα. Ο 52χρονος αρνήθηκε και τότε "μίλησαν" τα καλάνικοφ. Ο 33χρονος βγήκε  έξω από το αυτοκίνητο και άρχισε να ρίχνει προς τα πόδια του 52χρονου , ενώ 37χρονος από τη θέση του πυροβολούσε στον αέρα. 

Τα δύο αδέλφια άρπαξαν τον 52χρονο τον πέταξαν μέσα στο αυτοκίνητο και διέφυγαν αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ο απαχθείς βρέθηκε στην περιοχή των Πιτσιδίων μισή ώρα μετά το περιστατικό χτυπημένος στο δεξί μάτι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, από τα κοντάκια των όπλων. Οι δράστες του είχαν πάρει το κινητό τηλέφωνο, προειδοποιώντας τον να μην πάει στην αστυνομία, γιατί "θα φρόντιζαν να ξανασμίξουν".

Λίγες μέρες αργότερα άγνωστος τηλεφωνεί στο κινητό τηλέφωνο αστυνομικού, ο οποίος καταθέτει, ότι ο άνδρας τον ενημέρωσε ότι εμπλεκόμενοι στην απαγωγή είναι ο 37χρονος παπάς και ο 33χρονος αδελφός του. Έτσι, ο ανακριτής στον οποίο ανατέθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα δύο αδέλφια.

Πρώτος παραδόθηκε ο 37χρονος παπάς και πρόσφατα ο 33χρονος αδελφός του. Και οι δύο αρνήθηκαν την κατηγορία και υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι την ημέρα της απαγωγής δεν βρίσκονταν καν στις Μοίρες. Μάλιστα, το θύμα εξεταζόμενο κατ' αντιπαράσταση με τον 37χρονο παπά, που οδηγήθηκε φορώντας τα ράσα του στον ανακριτή,  δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κατηγορουμένου το δράστη της απαγωγής και του ξυλοδαρμού του.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή τόσο ο 37χρονος παπάς, όσο και ο 33χρονος αδελφός του  αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας και της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Παπάς εμπλέκεται και σε δεύτερη περίπτωση απαγωγής που έγινε στην Κρήτη. Τον ρασοφόρο από χωριό του Ηρακλείου εμπλέκει η σύζυγος βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση . Θύμα της απαγωγής είναι ένας 45χρονος ο οποίος απήχθη από την περιοχή Μεσαμπελιών από τέσσερα άτομα και ξυλοκοπήθηκε προκειμένου να... ομολογήσει ότι προ επταετίας είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με την εν διαστάσει σύζυγο του βασικού κατηγορουμένου.

Ο 45χρονος, που κατονομάζει με βεβαιότητα τους τρεις από τους τέσσερις δράστες, υποστηρίζει ότι για να γλυτώσει από τα βασανιστήρια και το ξύλο αναγκάστηκε να...ομολογήσει την ερωτική σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του ενός δράστη για να βγει ζωντανός από την κόλαση.

"Μου έβαλε πιστόλι στο στόμα και μου έλεγε ότι θα μου τινάξει τα μυαλά στον αέρα", λέει ο 45χρονος για το 42χρονο  που έκανε την απαγωγή για να μάθει την αλήθεια για τη σύζυγό του και προσθέτει :"Μου έσφιγγε το λαιμό με το λάστιχο της βρύσης. Στο τέλος μου έφερε μια εικόνα και ορκίστηκε ότι αν παραδεχθώ ότι είχα ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγό του θα με άφηνε να πάω στο σπίτι μου. Φοβούμενος για τη ζωή μου παραδέχθηκα ότι είχα τρεις ερωτικές επαφές μαζί της στο παρελθόν"

Τελικά αφού τον πήγαν και στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του 42χρονου για να παραδεχθεί και μπροστά της την ερωτική τους σχέση τον πέταξαν με κλωτσιές στο δρόμο. Το θύμα στην κατάθεσή του λέει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει με βεβαιότητα τον παπά ως ένα από τους δράστες της απαγωγής, ενώ τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι για την υπόθεση  συνελήφθησαν ένας 42χρονος και ένας συγγενείς του που είναι γιος πρώην αστυνομικού. 

Στο αστυνομικό δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιοχής Κρήτης καταγράφονται ακόμη δύο απαγωγές. Πρόκειται για την περίπτωση της αρπαγής μεσήλικα καθηγητή Βρετανικού Πανεπιστημίου από τον  αδελφό 20χρονης που έχει φύγει από το σπίτι της και η τύχη της αγνοείται και την απαγωγή ενός Σύρου από τρεις Έλληνες που αναζητούνται. 

Η αστυνομική διοίκηση  του νησιού ανησυχεί  γι' αυτές τις περιπτώσεις αυτοδικίας, ενώ οι δημοτικές Αρχές των περιοχών που σημειώθηκαν τα περιστατικά εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το φαινόμενο της "ομερτά" που παρεμποδίζει το έργο της εξιχνίασης αυτών των εγκλημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-11-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις