Logo

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας της 16χρονης Στέλλας



 
 

Stella_Akoumianaki_28-04-2011Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου, για το τραγικό περιστατικό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Η εισαγγελική έρευνα έχει σκοπό να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς, η 16χρονη, από τη στιγμή που έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Στο μεταξύ την Παρασκευή το πρωί φίλοι και συμμαθητές συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ζητώντας απαντήσεις για τον άδικο χαμό της 16χρονης.

Κάποιοι γιατροί επιχείρησαν να εξηγήσουν στους νεαρούς πως αντιμετωπίζεται ένα περιστατικό μέθης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να υπάρξουν φραστικές αντεγκλήσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα» και ότι «το νοσοκομείο έχει ευσυνείδητους γιατρούς, νοσηλευτές και γενικά επαγγελματίες υγείας,  που δίνουν νυχθημερόν μία, άνιση πολλές φορές, μάχη με την αρρώστια και το θάνατο...»

Εξάλλου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, έδωσε εντολή – μετά από σχετικό αίτημα της Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας – να σφραγιστούν προσωρινά τα δύο μπαρ στα οποία βρέθηκαν το μοιραίο βράδυ η 16χρονη με την παρέα της.

Και τούτο γιατί ενώ ήταν ανήλικα άτομα, επιτράπηκε η είσοδος τους, η παραμονή και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι με ένα γκρουπ στο facebook που έχει τίτλο «Stella efuges alla se agapame akoma» χιλιάδες νέοι και νέες εκφράζουν την λύπη τους αφήνοντας μηνύματα για τον άδικο θάνατο της 16χρονης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις