Logo

Καραϊβική: Δύτες ανακάλυψαν το αρχαιότερο ναυάγιο



 
 

dvrs_29-4-2011Μια τυχαία συνάντηση με έναν ψαρά οδήγησε μια ομάδα κυνηγών θησαυρού να ανακαλύψει αυτό που πιστεύεται ότι είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στην Καραϊβική.

(Δείτε φωτο)

Μετά, μάλιστα, από μία απλή κατάδυση στα ανοικτά των ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου βρίσκεται το ναυάγιο, η ομάδα της εταιρείας Deep Blue Marine εντόπισε μία σημαντική ποσότητα θησαυρού.

Ο Καπετάνιος Μπίλι Ρόσον και το πλήρωμά του, ανακάλυψαν 700 ασημένια νομίσματα – τα οποία θα μπορούσαν να αξίζουν εκατομμύρια –, ειδώλια από νεφρίτη και ακόμη και ένα είδωλο από πέτρα, το οποίο, ενδεχομένως, να χρησιμοποιούταν σε σαμανικές τελετουργίες.

Όλα τα αντικείμενα ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι το ναυάγιο χρονολογείται γύρω στο 1500.

«Ξεκινήσαμε τις καταδύσεις μόλις το περασμένο φθινόπωρο και δεν έχουμε κατέβει αρκετές φορές, επειδή ήταν χειμώνας», είπε ο Ράντι Τσάμπιον, αντιπρόεδρος της Deep Blue Marine.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα επίσημα στο ναυάγιο ποιου πλοίου κάνει τις καταδύσεις, ο Τσάμπιον είπε ότι είναι σχεδόν σίγουροι για την ταυτότητα του πλοίου, αλλά για την ώρα προτιμούν να μην αποκαλύψουν περεταίρω λεπτομέρειες.

«Εάν αυτό είναι το πλοίο που πιστεύουμε ότι είναι, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, έπεσε σε έναν τυφώνα, καθώς εξετάζοντας τα επικρατούντα ρεύματα και τις κατευθύνσεις του ανέμου στα αρχεία, βρήκαμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο κινούταν προς τη λάθος κατεύθυνση», είπε ο Τσάμπιον.

Η Δομινικανή Δημοκρατία έχει αναθέσει στην Deep Blue Marine την εύρεση και την ανάκτηση του θησαυρού του ναυαγίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έσοδα θα τα μοιραστούν 50/50.

trsr_29-4-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ndrs_29-4-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cin_29-4-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mystt_29-4-2011prfl_29-4-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις