Logo

Marfin: Συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό;



 
 

marfin_29-4-2011Ένα, περίπου, χρόνο μετά τη δολοφονική εμπρηστική επίθεση σε υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους, ανακρίνονται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δύο άτομα ως ύποπτοι.

Συνολικά, ως εμπλεκόμενοι στα τραγικά γεγονότα  του περσινού Μαΐου φέρονται οκτώ άτομα.

 (Δείτε βίντεο)

Αναλυτικότερα, τα πρόσωπα που ανακρίνονται για τον εμπρησμό στη Marfin είναι δύο νέοι ηλικίας 32 ετών και 21 ετών, οι οποίοι, με βάση το οπτικό υλικό που έχει στα χέρια της η αστυνομία, εμφανίζονται πολύ κοντά στo κατάστημα της τράπεζας.

Επίσης, ακόμη δύο άτομα ένας 36χρονος και ένας 27χρονος προσήχθησαν την Παρασκευή ως ύποπτοι, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε επίθεση με βόμβες μολότωφ εναντίον του βιβλιοπωλείου "Ιανός".

Αστυνομικές πηγές, επισημαίνουν ότι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Marfin και στον "Ιανό" προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλα τέσσερα άτομα, 3 άνδρες και μια γυναίκα από τα οποία έχει ταυτοποιηθεί μόνο η γυναίκα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, στις 5 Μαϊου 2010, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, ρίχνοντας μολότωφ, στο υποκατάστημα της Marfin, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος. Επίσης, ανάλογη επίθεση σημειώθηκε και στο βιβλιοπωλείο "Ιανός", όπου καταγράφηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία έφθασε στα ίχνη των εμπλεκόμενων, που φέρονται ως ύποπτοι των εμπρηστικών επιθέσεων, αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την εξέταση φωτογραφιών και βίντεο, καθώς και από μαρτυρίες αυτοπτών.

Ειδικότερα, από το οπτικό υλικό – προέρχεται κυρίως από κάμερες στην περιοχή της οδού Σταδίου- και τις μαρτυρίες, προκύπτει ότι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών βγήκε μια ομάδα που διασπάστηκε σε δύο κομμάτια. Το ένα στράφηκε προς τη Marfin και το δεύτερο προς την κατεύθυνση του «Ιανού», που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της τράπεζας.

Τους αστυνομικούς που αξιολογούν το υλικό τους προβληματίζουν δύο ζητήματα:

α. το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι φαίνονται από το οπτικό υλικό πριν και μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά όχι κατά τη διάρκεια, και

β. η ανυπαρξία ευρημάτων κατά τις κατ’ οίκον έρευνες των υπόπτων από τα οποία να προκύπτει η σύνδεσή τους με τα γεγονότα.

Σημειώνεται, ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται 70 καταθέσεις από τις οποίες προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής των υπόπτων που ανακρίνονται για τις επιθέσεις.

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Παρασκευής οι προσαχθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι, πλην ενός ο οποίος συνελήφθη και παραπέμπεται να δικασθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για πράξεις άσχετες με τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Marfin και στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Όπως έγινε γνωστό, οι εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί για τις 5 του Μάη, προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Γ. Καλούδη.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-4-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Θα συγκαλυφθεί και αυτό το έγκλημα ;


Τελευταίες Ειδήσεις