Logo

Στο σκαμνί 44 άτομα για εμπορία ναρκωτικών



 
 

narkwtika_29-4-2011Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αναμένεται να δικαστούν, μέσα στις προσεχείς ημέρες, τα φερόμενα ως μέλη ελληνοαλβανικού ναρκωκαρτέλ, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στα νησιά Ρόδο, Κω και Κάλυμνο.

Συνολικά στο σκαμνί θα καθίσουν 44 άτομα, μεταξύ των οποίων και Αλβανός ισοβίτης, που κρατείται στις φυλακές Πάτρας, ο οποίος μέσα από το κελί του φέρεται να συντόνιζε και να προγραμμάτιζε τις αγοραπωλησίες και τις αποστολές των ναρκωτικών στα τρία νησιά.

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα εκδικάσει τρεις δικογραφίες, οι οποίες είναι συναφείς μεταξύ τους καθώς:

α. Έχουν κοινούς κατηγορουμένους, όπως είναι για παράδειγμα τρεις κάτοικοι Καλύμνου που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο ναρκοκαρτέλ.

β. Η μεθοδολογία διακίνησης των ναρκωτικών είναι η ίδια. Δηλαδή, η αγορά των ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας και αποστολής του αντίτιμου μέσω συγκεκριμένης εταιρείας χρηματαποστολών.

Στους εμπλεκόμενους στις τρεις δικογραφίες αποδίδονται κατά περίπτωση βαρύτατες κατηγορίες οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων τις πράξεις:

*«αγορά ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατά μόνας κατ΄ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια»,

*«πώληση ναρκωτικών ουσιών από κοινού»

*«οργάνωση, χρηματοδότηση κατεύθυνση και εποπτεία τέλεσης των εγκλημάτων της αγοράς, πώλησης, μεταφοράς, διακίνησης και αποστολής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών»

*«άμεση συνέργεια σε πώληση ναρκωτικών, οργάνωση, χρηματοδότηση, κατεύθυνση και εποπτεία τέλεσης των εγκλημάτων της αγοράς, πώλησης, μεταφοράς, διακίνησης και αποστολής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών»

*«κατοχή και μεταφορά κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση ναρκωτικών»

*«νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα» (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η δημοκρατική», το «κουβάρι» της μεγαλύτερης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών στα Δωδεκάνησα, άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη, στις 14η Νοεμβρίου 2009, ενός 43χρονου και ενός 33χρονου, κατοίκων Καλύμνου.

Στην κατοχή τους, μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν συνολικά 88 γραμμάρια ηρωίνης, 16 δισκία Stedon, 780 ευρώ και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κρυμμένη σε κρύπτη σε απορροφητήρα κουζίνας. 16 δισκία Stedon των 5 mg έκαστο και χρηματικό ποσό 780 ευρώ.

Οι δύο Καλύμνιοι φέρονται να αγόραζαν την ηρωίνη από ένα Αλβανό υπήκοο, κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας και αποστολής του αντιτίμου, μέσω εταιρείας χρηματοαποστολών, στο όνομα του εν λόγω αλλοδαπού και στη συνέχεια να την πουλούσαν σε τοξικομανείς της Καλύμνου.

Οι συγκατηγορούμενοι των δύο Καλύμνιων εντοπίστηκαν από τις αποστολές χρημάτων που είχαν γίνει. Συγκεκριμένα, μόνο ο 43χρονος πραγματοποιήσει 62 αποστολές χρημάτων σε αλλοδαπούς και Έλληνες από τη Ρόδο, μέσω τουριστικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων που είχαν συμβληθεί με την εταιρεία χρηματαποστολών, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι.

Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας τις έρευνες συνέλαβαν, στις 28 Νοεμβρίου 2009, ένα ζευγάρι Αλβανών τη στιγμή που αποβιβάζονταν από το πλοίο "Express Santorini".

Μέσα στην κοινή τους αποσκευή βρέθηκαν 1011,2 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία ήταν κρυμμένα σε νάυλον αυτοσχέδια συσκευασία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-4-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις