Logo

Σοβαρά επεισόδια πριν τον τελικό Κυπέλλου



 
 

epeisodia_30-4-2011Μύρισε "μπαρούτι" ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ατρομήτου, πριν ακόμα ξεκινήσει, με εστίες έντασης τις περιοχές της λεωφόρου Αλεξάνδρας, του Ζωγράφου και του ΟΑΚΑ !

Αιτία τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Ζωγράφου μεταξύ  οπαδών της ΑΕΚ, που κατευθύνονταν στο ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκών.

Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους  επιτέθηκαν σε πούλμαν από τις Σέρρες που μετέφερε φίλους του Δικέφαλου και περνούσε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου.

Ειδικότερα:

Πηγές της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν πέτρες προς την κατεύθυνση του συνδέσμου του ΠΑΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» αντέδρασαν και ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ «κιντρινόμαυρων» και «πράσινων», που δημιούργησαν εμπόλεμη κατάσταση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα επεισόδια εντάθηκαν όταν από το σημείο της συμπλοκής πέρασαν δύο πούλμαν που έρχονταν από τις Σέρρες μεταφέροντας οπαδούς της ΑΕΚ στο γήπεδο.

Τη διαδρομή αυτή ακολούθησαν τα πούλμαν, κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, που όπως φαίνεται, οδήγησε τους φίλους της Ένωσης στο στόμα του… λύκου, δηλαδή στα χέρια των οπαδών του Παναθηναϊκού, που τους επιτέθηκαν.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν μικροτραυματισμοί και υλικές ζημιές, ενώ τα πούλμαν κατάφεραν να φθάσουν στο ΟΑΚΑ με σπασμένα τα τζάμια τους.

Την ίδια ώρα εμπρηστική επίθεση σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, που βρίσκεται στην πλατεία Γαρδένιας στο Ζωγράφου, πραγματοποίησαν οπαδοί του Δικέφαλου, ενώ κατευθύνονταν προς το ΟΑΚΑ για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου.

Από τη μανία των οπαδών δεν γλύτωσε ούτε το κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου έκαψαν ένα περιπολικό.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 μηχανάκια με οπαδούς της ΑΕΚ μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την περιοχή του Ζωγράφου.

Στην περιοχή κατέφθασαν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνοδευόμενες από ασθενοφόρα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν τραυματίες.

Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο της επίθεσης οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ήδη αποχωρήσει για το ΟΑΚΑ.

Το μόνο που βρήκαν ήταν ο απολογισμός των καταστροφών και συγκεκριμένα το σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ, που κατεστράφη ολοσχερώς από τη φωτιά, καθώς και ένα καμένο περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα, που επίσης έγινε στόχος επίθεσης των κιτρινόμαυρων οπαδών.

Σημειώνεται ότι όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο, όπου φιλοξενείται ο σύνδεσμος των φιλάθλων του ΠΑΟ, ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν.

Όπως είπαν στους αστυνομικούς, οι φλόγες που ξέσπασαν μετά την επίθεση των οπαδών, τύλιξαν το κτίριο μέσα σε λίγα λεπτά.

Το εμπόλεμο κλίμα μεταφέρθηκε και στο ΟΑΚΑ όπου, μερικά λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια με τους οπαδούς των δύο ομάδων να εισβάλουν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και να συμπλέκονται.

Η πρώτη επέμβαση των ΜΑΤ απέτυχε και οι μάχες μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Ατρομήτου συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.

Έτσι, οι άνδρες των ΜΑΤ χρειάστηκε να επέμβουν για δεύτερη φορά για να ελέγξουν τις συγκρουόμενες ομάδες των οπαδών και να αρχίσει το παιχνίδι στην προγραμματισμένη ώρα.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

 Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου


Τελευταίες Ειδήσεις