Logo

Συλλήψεις για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου



 
 

epeisodia1_1-5-2011Για κακουργήματα διώκονται δύο από τα συνολικά 13 άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια του Σαββάτου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στου Ζωγράφου και στο ΟΑΚΑ, πριν τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου.

Οι υπόλοιποι έντεκα συλληφθέντες διώκονται για πλημμελήματα και παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή οι 13 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, όπου ασκήθηκαν εναντίον τους ποινικές διώξεις για :

*κατοχή εκρηκτικών, πρόκληση έκρηξης και εμπρησμού καθώς και διατάραξης κοινής ειρήνης, πράξεις που φέρονται να τέλεσαν δύο εκ των συλληφθέντων, κατά την επίθεση στο σύνδεσμο φιλάθλων του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, οι οποίοι θα απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

*παραβίαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, βιαιοπραγία και κατοχή εκρηκτικών, πλημμελήματα που φέρονται να τέλεσαν έντεκα συλληφθέντες στο ΟΑΚΑ, η δίκη των οποίων αναμένεται να γίνει αύριο στο Αυτόφωρο.

Επίσης, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις κατά αγνώστων δραστών για επτά κακουργήματα που διαπράχθηκαν με ή χωρίς κουκούλα και αφορούν τα αδικήματα: πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, κατοχή εκρηκτικών, πρόκληση έκρηξης και εμπρησμού και ληστεία.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για τα επεισόδια πριν τον αγώνα προσήχθησαν συνολικά 60 άτομα τα περισσότερα εκ των οποίων αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής για τα γεγονότα του Σαββάτου, 30-4-2011 πριν τον αγώνα:

«Το απόγευμα (περίπου στις 05.10 μμ), μεγάλος αριθμός οπαδών της Α.Ε.Κ. κινήθηκε οργανωμένα, και στη συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την οδό Χαριλάου Τρικούπη επιτέθηκε με σφοδρότητα με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον Αστυνομικών Δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στο σημείο με σκοπό να αποτρέψουν συμπλοκές με οπαδούς Συνδέσμου του Π.Α.Ο. που υπάρχει σε μικρή απόσταση.

Νωρίτερα, οπαδοί της ΑΕΚ είχαν δεχθεί λεκτική επίθεση από οπαδούς του Π.Α.Ο. όταν διέρχονταν μπροστά από το Σύνδεσμο.

epeisodia_eisaggelas_1-5-2011Λίγο αργότερα, μεγάλη ομάδα οπαδών της Α.Ε.Κ., κινούμενη οργανωμένα με δίκυκλα στην περιοχή του Ζωγράφου, προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα, σε καταστήματα (θραύση τζαμιών), σε δύο (2) οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στα γραφεία Συνδέσμου του Π.Α.Ο., ενώ συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα οπαδών του Π.Α.Ο. που βρισκόταν στο Σύνδεσμο.

Περίπου στις 06.45 μμ, ομάδα οπαδών Συνδέσμου του Π.Α.Ο. προκάλεσαν φθορές σε δύο (2) λεωφορεία μεταφοράς φιλάθλων της ΑΕΚ, που κινούνταν στη Λ. Αλεξάνδρας, ενώ επιτέθηκαν και σε Διμοιρία της Αστυνομίας που επενέβη για την προστασία των λεωφορείων.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν εννέα (9) Αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Από τις συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των προαναφερόμενων ομάδων, τραυματίστηκαν δύο (2) οπαδοί.»

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την αστυνομία, ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν ανήλθε στους 22 . Από αυτούς οι πέντε παραμένουν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις