Logo

Κρήτη: Προικίζει νύφες χωρίς πτυχίο!



 
 

diathiki1_1-5-2011Ευεργέτης με τη διαθήκη του προικίζει εδώ και 35 χρόνια τις νύφες που δεν έχουν πτυχίο!

Φέτος οι δύο μέχρι στιγμής νύφες, στο χωριό Απεσωκάρι στη Μεσσαρά Κρήτης, θα λάβουν η κάθε μια 40.000 ευρώ για το νέο τους σπιτικό!

Ο άνθρωπος που άφησε αυτή τη διαθήκη ήταν  γέννημα-θρέμμα του χωριού Απεσωκάρι και απεβίωσε το 1975.

Δεν είχε παντρευτεί ποτέ και δεν είχε παιδιά. Δικοί του άνθρωποι ήταν μόνο οι συγχωριανοί του, τους οποίους άφησε ουσιαστικά ως κληρονόμους του με έναν πρωτότυπο τρόπο: Σκέφτηκε τους πιό φτωχούς και κυρίως τους λιγότερο μορφωμένους και ειδικότερα τα κορίτσια του χωριού που θα ξεκινούσαν τη ζωή τους με λιγότερα πνευματικά εφόδια από τις υπολοιπες κοπέλλες.

Έτσι, άφησε το κληροδότημά του -ακίνητα και εμπορικά καταστήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου που αφήνουν ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα - στις κοπέλλες που παντρεύονται κάθε χρόνο.

Μοναδικός όρος του, τα κορίτσια να μην έχουν πτυχίο, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το cretalive.gr, που αναδεικνύει το θέμα με την πρωτότυπη διαθήκη.

Τα χρήματα από τα μισθώματα της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του διαθέτη κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, που σήμερα τον διαχειρίζεται η Ενορία της Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι το Απεσωκάρι είναι χωριό στο ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Γόρτυνας, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 155 μέτρων. Η κύρια ασχολία των 131 κατοίκων του είναι η ελαιοκομία, ενώ ο κεντρικός ναός του είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις