Logo

ΕΛΑΣ: Στα... χαρακώματα Δελτάδες και Ζητάδες



 
 

venteta2_1-5-2011«Ζητάδες» και «Δελτάδες» είναι οι αντίπαλοι της βεντέτας που ξέσπασε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ – Ατρόμητου και τα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα.

Μια βεντέτα - κόντρα που έχει ήδη λάβει και ποινικές διαστάσεις καθώς οι μηνύσεις και οι καταγγελίες έπεσαν «βροχή», ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 300 παραιτήσεις αστυνομικών που υπηρετούν στην ομάδα ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι ζητούν τη μετάθεσή τους σε άλλες υπηρεσίες,  αναφέροντας ως αιτιολογία ότι αισθάνονται απροστάτευτοι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μηνύσεις και τις καταγγελίες:

*Οδηγός πούλμαν με οπαδούς της ΑΕΚ από τις Σέρρες μήνυσε άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ για βανδαλισμούς επικαλούμενος τη μαρτυρία αστυνομικών της ομάδας ΖΗΤΑ

*Δελτάδες, που  παρέμειναν για ώρες κρατούμενοι και ανακρινόμενοι στη ΓΑΔΑ, μήνυσαν τον οδηγό του λεωφορείου και σκέφτονται πολύ σοβαρά να υποβάλλουν μήνυση κατά των συναδέλφων τους από τη ΖΗΤΑ και κατά του Διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας

*Αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ έκαναν λόγο για τραμπουκισμούς των Δελτάδων σε βάρος οδηγού λεωφορείου

*Άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατήγγειλαν τους συναδέλφους τους Ζητάδες ότι τήρησαν απαθή στάση απέναντι στις επιθέσεις που δέχονταν, από οδηγό πούλμαν και οπαδούς της ΑΕΚ, αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ.

Επισήμως το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν δέχεται τους χαρακτηρισμούς «κόντρα» ή «βεντέτα» και γνωστοποίησε την Κυριακή ότι μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση οδηγού λεωφορείου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, διατάχθηκαν δύο αυτεπάγγελτες έρευνες.

Μια έρευνα ποινική και μια πειθαρχική με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.,  στο πλαίσιο των οποίων οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αστυνομικοί και πολίτες, μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με το αρχηγείο δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ αστυνομικών και ούτε τα εκ διαμέτρου διαφορετικά που κατέθεσαν οι άνδρες της ΖΗΤΑ, σε σύγκριση με αυτά που ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ, δείχνουν κόντρα.

Όλα αυτά κατά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι «θέμα προσωπικής αντίληψης των πραγμάτων από κάθε υπηρεσιακό παράγοντα ξεχωριστά και όχι θέμα σύγκρουσης μεταξύ δύο υπηρεσιών»

Η υπόθεση αφορά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο με δύο πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ από τις Σέρρες για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου.

Το πρώτο λάθος της ΕΛΑΣ ήταν ότι οδήγησε τα πούλμαν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την ώρα που σημειώνονταν εκεί επεισόδια μεταξύ οπαδών της Ένωσης και φιλάθλων του ΠΑΟ.

venteta_1-5-2011Τα πούλμαν και οι οδηγοί τους που είδαν κι έπαθαν να ξεφύγουν από την «παγίδα», στην οποία τους οδήγησαν οι αστυνομικές εντολές, καθώς δέχθηκαν επίθεση από τους «πράσινους», συνέχισαν το δρόμο για το ΟΑΚΑ.

Στο ύψος του «Υγεία» φαίνεται πως είδαν άνδρες της ομάδας ΔΕ.ΛΤΑ, που είχαν εντολές να μην εμπλακούν μέχρι νεοτέρας.

Μόλις είδαν τους αστυνομικούς «αραχτούς», ενώ οι ίδιοι είχαν δεχτεί την «πράσινη» επίθεση- χωρίς να γίνει ούτε μια σύλληψη- οι επιβαίνοντες άρχισαν να βρίζουν τους Δελτάδες και να χειρονομούν εναντίον τους,  επειδή δεν τους προστάτεψαν.

Όπως καταγγέλλει ο οδηγός, όταν τα πούλμαν σταμάτησαν, στη γέφυρα τούνελ πριν από το στάδιο, μια ομάδα ΔΕΛΤΑ αντέδρασε στους προπηλακισμούς των επιβαινόντων, προκαλώντας με τα γκλοπς φθορές στο λεωφορείο και ελαφρές σωματικές βλάβες στον ίδιο.

Την καταγγελία του οδηγού επιβεβαίωσαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ και οι ανακρίσεις διήρκεσαν όλη τη νύχτα.

Οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ υποστήριξαν ότι :

α.κρατήθηκαν και υποβλήθηκαν, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής σε διαδικασία αναγνώρισης, φορώντας όλοι τα υπηρεσιακά τους κράνη, για να καταδείξει ο οδηγός τους δράστες της επίθεσης.

β.ζήτησαν να υποβάλλουν μήνυση σε όσους ψευδώς, κατά την άποψη τους, τους καταμήνυσαν.

γ.Ο διευθυντής της υπηρεσίας δεν τους έδωσε την άδεια να υποβάλλουν μήνυση, κατά παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας, όπως υποστηρίζουν.

Τελικά, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, οι αλληλομηνυθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις