Logo

Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν



 
 

osama_bin_laden_dead_2-5-2011

Πλαστή είναι η φωτογραφία που εμφανίζει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν νεκρό, με μία σφαίρα στο κεφάλι, που δημοσιοποίησαν τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο.

Το Γαλλικό πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία με ειδικό πρόγραμμα και αποδείχθηκε ότι ήταν προϊόν μοντάζ.

Πάντως, τη Δευτέρα το απόγευμα, το πρακτορείο Ασσοσιέτεντ Πρες ανέφερε ότι σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ,  "το τεστ DNA  έδειξε ότι ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός με σιγουριά 99,9%" .

(Δείτε βίντεο) 

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανέφεραν, όμως, που και κάτω από ποιές συνθήκες έγινε το τεστ.

Σημειώνεται ότι την  είδηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα από αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν, καθώς και ότι η σορός του είναι στην κατοχή των αμερικανών ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα το πρωί ο   πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.

Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

"Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

panygirismoi_2-5-2011Πλήθος κόσμου συγκεντώθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας: "ΗΠΑ, ΗΠΑ".

Επιχείρηση της CIA

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες πακιστανών αξιωματούχων και ξένων ανταποκριτών που βρίσκονταν στο Πακιστάν, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, κρυβόταν σε μία έπαυλη κοντά σε μία πακιστανική στρατιωτική ακαδημία που απείχε λιγότερο από δύο ώρες από την πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ όταν σκοτώθηκε σε μία επιχείρηση υπό την ηγεσία της CIA που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ.

Ενας φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς που βρισκόταν στην πόλη Αμποταμπάντ, βόρεια του Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ότι η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο που οδηγούσε στην περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή επιχείρηση στο συγκρότημα που βρισκόταν ο Μπιν Λάντεν.

"Μετά τα μεσάνυχτα, πολλοί άνδρες της ομάδας κρούσης περικύκλωσαν το συγκρότημα. Τρία ελικόπτερα πετούσαν από πάνω. Ξαφνικά κάποιοι από το έδαφος πυροβόλησαν εναντίον των ελικοπτέρων", δήλωσε ο Ναρί Χαν, ένας κάτοικος.

"Σημειώθηκαν σφορές ανταλλαγές πυροβολισμών και στη συνέχεια είδα ένα από τα ελικόπτερα να συντρίβεται", πρόσθεσε ο Χαν που παρακολουθούσε την επιχείρηση από την ταράτσα του σπιτιού του.

Ανώτεροι πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν από τη μεριά τους, ότι στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη γύρω στις 1:30 τοπική ώρα, πήραν μέρος ελικόπτερα αλλά και στρατιώτες στο έδαφος.

Osama_Bin_Laden_2-5-2011Ενα πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην Αμποταμπάντ χθες το βράδυ, προκαλώντας το θάνατο ενός από τους επιβαίνοντες και τον τραυματισμό ακόμη δύο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,

Δεν είναι ξεκάθαρο αν η συντριβή συνδέεται με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, όμως αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Experss 24/7 μετέδωσε μία εικόνα που, σύμφωνα με το ίδιο, ήταν το πτώμα του Μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι.

Πάντως το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα ζούσε πολυτελώς, όχι μακριά από το Ισλαμαμπάντ μπορεί να εγείρει ερωτήματα για το Πακιστάν. "Για ένα διάστημα θα υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ, διότι ο Μπιν Λάντεν φαίνεται ότι ζούσε κοντά στο Ισλαμαμπάντ", δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Ομτιάζ Γκουλ.

Παρόλα αυτά ο αμυντικός αναλυτής και πρώην στρατηγός Ταλάτ Μασούντ επεσήμανε ότι το γεγονός, ότι ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε κοινή αμερικανική και πακιστανική επιχείρηση θα περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες στην εικόνα του Πακιστάν. "Το Πακιστάν έχει κατά πάσα πιθανότητα συμβάλει σε αυτή (την επιχείρηση) και μπορεί να λάβει τα εύσημα για αυτήν".

Έρριξαν τη σορό του στη θάλασσα!

Η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε επίσης το ΑΠΕ,  μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν μετά τον θάνατό του στο Πακιστάν και ποντίσθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και μεταδόθηκε από τα δίκτυα CNN και MSNBC.

Ο τόπος και οι συνθήκες δεν έχουν γίνει γνωστοί.

"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει αμερικανός αξιωματούχος.

Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.

Εικόνες από το εσωτερικό του διαμερίσματος όπου σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Το κρυσφήγετο

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δεν κρυβόταν σε σπηλιά στα βουνά του Αφγανιστάν, όπως πιστευόταν, αλλά κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του πακιστανικού στρατού.osamakrisfigeto_2-5-2011

Είχε εγκατασταθεί σε οργανωμένο στρατόπεδο, στα όρια της πόλης Αμποταμπάντ του Πακιστάν, μιας πόλης 90.000 κατοίκων, 30 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Το στρατόπεδο εκτείνεται σε εμβαδό πολλών εκταρίων και προστατεύεται από τείχη ύψους έως 6 μέτρων και βρίσκεται κοντά σε μεγάλη βάση φρουράς του πακιστανικού στρατού στην ίδια πόλη.

Στο κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένη τηλεφωνική γραμμή ή γραμμή ίντερνετ, αν και βρέθηκαν υπολογιστές.

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Η ζωή του Οσάμα Μπιν Λάντεν

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις