Logo

Πόρτο - Μπράγκα στον τελικό του Europa League (vid)



 
 

braga_5-5-2011Ο τελικός του Europa League στο Δουβλίνο θα είναι πορτογαλικός, αλλά όχι το μεγάλο ντέρμπι της χώρας, καθώς η Πόρτο θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα, η οποία έκανε την έκπληξη νικώντας με 1-0 την Μπενφίκα και απέκλεισε τους "αετούς".

Οι "δράκοι" έχασαν με 2-3 από την Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ", αλλά πήραν εύκολα ουσιαστικά την πρόκριση, έχοντας νικήσει με 5-1 στο "Ντραγκάο".

Η Μπράγκα από την άλλη νίκησε χάρη στο γκολ του Κουστόνιο και απολαμβάνει πλέον τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της, καθώς σε αυτήν έχει μόνο ένα τρόπαιο, ένα κύπελλο Πορτογαλίας το 1966!

Στην Ισπανία ο Φαλκάο πέτυχε το ένα από τα δύο γκολ της Πόρτο και έφτασε τα 16 στην διοργάνωση κάτι που καταφέρνει για πρώτη φορά κάποιος, ξεπερνώντας τα 15 γκολ του Γιούργκεν Κλίνσμαν με την Μπάγερν την περίοδο 1995-1996 (UEFA Cup).

Βιγιαρεάλ - Πόρτο 3-2 [1-5]

Σκόρερς: 17' Κάνι, 75' Καπντεβίλα, 80' πέν. Τζ. Ρόσι / 40' Χουλκ, 48' Φαλκάο

Γήπεδο: "Μαδριγάλ", Βιγιαρεάλ

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ στο 17' με τον Κάνι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (όπως και στο "Ντραγκάο") με κοντινό πλασέ από πάσα του Μάρκο Ρουμπέν.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η Πόρτο κατάφερε να ισοφαρίσει με τυχερό τέρμα του Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μουσάκιο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ντιέγκο Λόπεθ, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η υπόθεση... πρόκριση τελείωσε στο 48', όταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία έδωσε προβάδισμα στην Πόρτο με 2-1, πλασάροντας από κοντά έπειτα από εξαιρετική σέντρα από αριστερά του Φρέντι Γκουαρίν σε ιδανική αντεπίθεση.

Αυτό είναι το 16ο γκολ του Κολομβιανού στράικερ, ο οποίος έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης (Europa League & UEFA Cup) που φτάνει αυτόν τον αριθμό, ξεπερνώντας τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος είχε πετύχει 15 γκολ με την Μπάγερν την περίοδο 1995-1996.

Στο 64' ο Γκουαρίν είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ για τους "δράκους", ενώ είχε δοκάρι και ο Τζουζέπε Ρόσι στο 74' για την Βιγιαρεάλ, η οποία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 75' με κοντινό σουτ του Χοάν Καπντεβίλα.

Ο Νικολάς Οταμέντι ανέτρεψε στην περιοχή τον Μάρκο Ρουμπέν και ο Τζουζέπε Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έλτον, δίνοντας το προβάδισμα στο "κίτρινο υποβρύχιο" (3-2) με το 11ο γκολ του στην διοργάνωση.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο Γκασπάρ, Μπρούνο Σοριάνο, Μουσάκιο, Καπντεβίλα, Ματίγια (57' Μουμπάρακ), Κάνι, Καθόρλα (57' Μαρτσένα), Τζουζέπε Ρόσι, Νιλμάρ (67' Μάρκος Σένα), Μάρκο Ρουμπέν.

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο (62' Ρούμπεν Μικαέλ), Γκουαρίν, Ζοάο Μοουτίνιο (52' Σόουζα), Χουλκ, Κριστιάν Ροντρίγκες (32' Χάμες Ροντρίγκες), Φαλκάο.

Μπράγκα - Μπενφίκα 1-0 [1-2]

Σκόρερ: 19' Κουστόντιο

Γήπεδο: "Estádio Municipal de Braga", Μπράγκα

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Από εκτέλεση κόρνερ του Ούγκο Βιάνα ο Κουστόντιο με κεφαλιά στο 19' άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Ρομπέρτο.

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Μπενφίκα ήρθε στο 42', όταν ο Όσκαρ Καρντόσο έκανε το γύρισμα από αριστερά στην περιοχή και ο Χαβιέρ Σαβιόλα πλάσαρε από κοντά, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Αρτούρ.

Η Μπενφίκα έφτασε κοντά στη ισοφάριση και στο 80', όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Λουϊζάο πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ δεν κατάφερε να της αλλάξει την πορεία και να την στείλει στα δίχτυα από κοντά ο Σαβιόλα.

ΜΠΡΑΓΚΑ: Αρτούρ, Μιγκέλ Γκαρσία, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, Παουλάο, Σίλβιο, Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα, Μοσορό (80' Κακά), Άλαν, Μεγιόνγκ Ζε (87' Έλντερ Μπαρμπόζα), Λίμα (73' Λεάντρο Σαλίνο).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Κάρλος Μαρτίνς (81' Άλαν Καρντέκ), Σέζαρ Πεϊσότο (58' Φράνκο Χάρα), Γκαϊτάν, Σαβιόλα (87' Φελίπε Μενέζες), Όσκαρ Καρντόσο.

Ο πίνακας των σκόρερς

16 γκολ

Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (Πόρτο)

11 γκολ

Τζουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

6 γκολ

Τόμας Νέτσιντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

5 γκολ

Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ)

Φρέντι Γκουαρίν (Πόρτο)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Φρεντερίκ Κανουτέ (Σεβίλλη)

Αρτέμ Μιλέβσκι (Ντιναμό Κιέβου)

Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)

Βιλφριέντ Μπονί (Σπάρτα Πράγας)

Μπάλαρς Ντσούντσακ (Αϊντχόφεν)

*ΑΣΙΣΤ: 6 Ρομάν Ερεμένκο (Ντιναμό Κ.). 5 Αρτούρ Μποκά (Στουτγκάρδη). 4 Χάμες Ροντρίγκες (Πόρτο), Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ), Νουρί Σαχίν (Ντόρτμουντ), Όλεγκ Γκούσεβ (Ντιναμό Κ.) και Χουλκ (Πόρτο). 3 Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) κ.α.

Βιγιαρεάλ - Πόρτο 3-2

 

 

 

 

 

Μπράγκα - Μπενφίκα 1-0

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις