Logo

Ρέθυμνο: Στον ανακριτή για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας



 
 

stela_6-5-2011Νέα προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν  την Πέμπτη, από τον ανακριτή για να προετοιμάσουν την απολογία τους, οι δύο νεαροί που κατηγορούνται ότι μέθυσαν την 16χρονη μαθήτρια, Στέλλα Ακουμιανάκη, με σκοπό να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά.  

(Δείτε το βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα προθεσμία ζητήθηκε από τους δύο κατηγορουμένους - αντιμετωπίζουν πράξεις σχετικές με  βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και  έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης - λόγω αλλαγής των συνηγόρων υπεράσπισης.

Την ίδια στιγμή, η ρεθυμνιώτικη κοινωνία παρακολουθεί άναυδη τις εξελίξεις της υπόθεσης, καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι δύο νεαροί συνοδοί της Στέλλας, που έσπευσαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ήταν εκείνοι οι οποίοι οδήγησαν με τις πράξεις τους τη 16χρονη σε κωματώδη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ο 23χρονος και ο 17χρονος, στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες, είχαν συνεννοηθεί να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για τις πραγματικές συνθήκες θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη.

Ωστόσο, άλλαξαν "πλεύση" όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου τους έδειξαν το βιοντεοσκοπημένο υλικό, που είχαν στη διάθεσή τους και το οποίο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ειδικότερα, στο βίντεο η παρέα εμφανίζεται να κάνει βόλτες, να μπαίνει σε ένα μίνι μαρκετ και στη συνέχεια να εξέρχεται με μια νάιλον σακούλα. Σ' αυτή υπήρχε, όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, ένα μπουκάλι με ουίσκι, ποτήρια και αναψυκτικό.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αστυνομικές πηγές, από τους δύο κατηγορουμένους, μόνο ο 23χρονος έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, σε αντίθεση με τον 17χρονο που δείχνει να μην έχει επίγνωση των όσων έχουν συμβεί.

Ο 23χρονος στην προανακριτική του απολογία φέρεται να έχει πει: «Όταν φύγαμε από το μπαρ και πήγαμε με το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Φρουρίου Φορτέζα εγώ ήπια τέσσερα με πέντε ποτήρια ουίσκι με κόκα κόλα.

Ο φίλος μου ήπιε περίπου τα ίδια αν θυμάμαι καλά και η Στέλλα πρέπει να ήπιε οκτώ ποτήρια γεμάτα. Η Στέλλα μας ανέφερε ότι δεν είχε φάει τίποτε επειδή νήστευε...».

Εξάλλου, ο 17χρονος υποστήριξε: «Όταν μεταφέραμε στο νοσοκομείο την Στέλλα είπαμε με το φίλο μου όταν γίνει καλά να συννενοηθούμε και οι τρείς να μην πούμε σε κανέναν τίποτα, μετά όμως που χειροτέρεψε η υγεία της συννενοηθήκαμε με τον 23χρονο να αποκρύψουμε την ιστορία και τα πραγματικά περιστατικά, διότι φοβηθήκαμε τη στάση των γονιών της και των δικών μας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-5-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

Ρέθυμνο: Μέθυσαν και βίασαν την 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη


Τελευταίες Ειδήσεις