Logo

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-1 (vid)



 
 

paok_8-5-2011Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ που νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό και με την έναρξη των πλέι οφ, έβαλε "φωτιά" στην κούρσα για το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αθανασιάδης (57'), Ελ Ζάρ (75') και Σισέ (79') οι σκόρερ του ματς.

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε από την πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ που νίκησε στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ, τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" χωρίς να πείσει ιδιαίτερα πήρε αυτό που ήθελε και με γκολ των Αθανασιάδης (57') και Ελ Ζάρ (75') κατέκτησε το πολύτιμο τρίποντο. Ο Σισέ μείωσε για το "τριφύλλι" που έχασε το βαθμολογικό αβαντάζ πολύ γρήγορα. Διαμαρτύρονται οι "πράσινοι" για μερικές αποφάσεις του Σιδηρόπουλο (και ιδιαίτερα για πέναλτι στο 71').

Η βαθμολογία των πλέι οφ

ΠΑΟΚ 3 βαθ.

Παναθηναϊκός 3 βαθ.

ΑΕΚ 1 βαθ.*

Ολυμπιακός Βόλου: 0 βαθ.*

ΑΕΚ και Ολυμπιακός Βόλος έχουν ένα ματς λιγότερο

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μάκης Χάβος τελικά επέλεξε στο σχήμα του 4-2-3-1 τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μουσλίμοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Έτο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους τον Βλάνταν Ίβιτς σε ρόλο οργανωτικό. Αριστερά στην επίθεση ήταν ο Βιεϊρίνια και δεξιά ο Σαλπιγγίδης με σκοπό να βοηθούν τον Αθανασιάδη.

Μετά τις απουσίες των Μπουμσόνγκ, Καντέ και Λέτο που ήταν τιμωρημένοι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τους Κατσουράνη και Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας με τους Βύντρα και Ιωαννίδη στα άκρα.

Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Σιμάο τελικά σε ρόλο "κόφτη" και μπροστά του ήταν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίνης (λίγο πιο μπροστά). Στα άκρα επιλέχθηκαν οι Μαρίνος και Χριστοδουλόπουλος με τον Σισέ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

"Ζεστός" ο Σισέ στο ξεκίνημα

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα από τους "πράσινους" όταν ο Σισέ προσπάθησε με δύο σουτ στο 3' και το 5 να απειλήσει την αντίπαλη εστία του Χαλκιά. Ο Γάλλος επιθετικός και στις δύο περιπτώσεις είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω πρώτα και λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι εν συνεχεία.

Πρωταγωνιστής και στην επόμενη καλή στιγμή του ματς ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα και επιθετικός του Παναθηναϊκού. Ο Σισέ έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από λάθος αντίδραση του Τσιρίλο και του Βιτόλο στο 13', ύστερα από σέντρα του Νίνη αλλά ο Χαλκιάς σταμάτησε του σουτ που έκανε από το σημείο του πέναλτι.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 21', όταν μετά την σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Κατσουράνης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Αθανασιάδης με σουτ μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να απομακρύνεται μετά την κόντρα του πάνω στον Σαριέγκι.

Ανέβασε ρυθμούς ο "Δικέφαλος του Βορρά"

Μετά το πρώτο 20λεπτο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του και να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, αφού οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο πίεζαν και δημιουργούσαν το ματς για την ομάδα τους.

Έτσι, μετά από κεφαλιά πάσα του Ιβιτς στο 26' που δεν κατάλαβε κανείς συμπαίκτης του για να την εκμεταλλευθεί μέσα στην περιοχή ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα (30') οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ.

Μετά από κόρνερ του Λίνο από αριστερά, ο Τσιρίλο βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με βολέ στην κίνηση ανάγκασε τον Τζόρβα να πέσει στην γωνία του και να απομακρύνει σωτήρια.

Απείλησαν με σουτ οι δύο "μικροί..."

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τους παίκτες του Χάβου να προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την εδαφική τους υπεροχή. Στο 32' και πάλι απείλησαν τον Τζόρβα, όταν ο Βιεϊρίνια μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Αθανασιάδης επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στον Κατσουράνη και απομακρύνθηκε.

Η τελευταία καλή φάση του ματς έγινε από τους φιλοξενούμενους που προσπαθούσαν στα τελευταία λεπτά να διατηρούν την μπάλα στην κατοχή τους. Στο 40' ο Νίνης βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή αλλά σούταρε δυνατά και ενώ ο Σισέ έκανε κίνηση και περίμενε την κάθετη πάσα, αλλά το σουτ του διεθνή μέσου πέρασε άουτ.

Δυναμικό ξεκίνημα οι "πράσινοι"

Εικόνα ανάλογη της έναρξης του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 48' μετά από εκτέλεση φάουλ του Νίνη από τ' αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους ο Σισέ δεν πρόλαβε να πάει στην πορεία της και εκείνη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Δύο λεπτά αργότερα (50') ο Σισέ που είχε βγει έξω από την περιοχή και πλάγια, έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του "πιεζόμενου" Χριστοδουλόπουλου πέρασε πάνω από το δοκάρι του Χαλκιά.

Ο Φερέιρα βλέποντας πως η ομάδα του ήθελε βοήθεια στην ανάπτυξή της απέσυρε τον Μαρίνο και έβαλε στο ματς τον Γκοβού.

"Λύτρωση" Αθανασιάδη... για ΠΑΟΚ

Σε αντίθεση με την ροή του ματς, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε με άριστο τρόπο μια από αδράνειες της άμυνας του Παναθηναϊκού. Στο 57' ο Βιεϊρίνια που συνεχώς ταλαιπωρούσε τον Ιωαννίδη, επιχείρησε από δεξιά την σέντρα, ο Βύντρα στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Αθανασιάδη, και σουτ από τη μικρή περιοχή ο "μικρός" νίκησε τον Τζόρβα κάνοντας το 1-0 και βάζοντας "φωτιά" στην Τούμπα.

Πέντε λεπτά αργότερα (62') ο Ιβιτς δεν στάθηκε τυχερός να εκμεταλλευθεί την νέα αδράνεια της άμυνας του "τριφυλλιού", όταν μετά το κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι όπως θα ήθελε και την έστειλε λίγο δίπλα από την εστία του Τζόρβα.

Αλλαγές στην σκακιέρα με νικητή τον Χάβο

Οι δύο τεχνικοί για δέκα λεπτά επιδόθηκαν σε συνεχές αλλαγές στο ματς προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να βοηθήσουν όσο μπορούσαν τις ομάδες τους. Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Χάβος έβαλε στο ματς τον Ελ Ζαρ και εν συνεχεία τον Σνάουτσερ αφού τραυματίστηκε ο Ετό.

Από την πλευρά του, ο Φερέιρα απάντησε με τον Καραγκούνη αντί του Σιμάο ωστόσο νικητής στην μάχη βγήκε ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά".

Αρχικά, ο Σιδηρόπουλος δεν φάνηκε να είδε μια φάση στο 71' όταν μετά από φάουλ του Νίνη η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Γκαρσία, αφού ο Σαριέγκι δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του μέσου του ΠΑΟΚ, με τους "πράσινους" να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με τον καλύτερο τρόπο λίγο αργότερα, όταν στο 75' μετά από κάθετη μπαλιά του Βιεϊρίνια ο Ελ Ζαρ βγήκε στην πλάτη του τον Σαριέγκι και πριν τον προλάβει ο Κατσουράνης με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Τζόρβα κάνοντας το 2-0 μέσα σε πανηγύρια.

Μείωσε ο Σισέ αλλά ήταν αργά

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, βλέποντας πως η ομάδα του είναι πίσω στο σκορ με 2-0 και τον χρόνο να λιγοστεύει "έριξε" στο ματς και τον Πετρόπουλο για να πιέσει ακόμα πιο πολύ.

Αυτό είχε αποτέλεσμα, όταν στο 79' μετά από εξαιρετική σέντρα του Βύντρα από τα δεξιά, ο Σισέ στην καρδιά της άμυνας σηκώθηκε πιο ψηλά από τους αντίπαλους αμυντικούς και με δυνατή κεφαλιά μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες και πάλι στους "πράσινους".

Ο Μουσλίμοβιτς στο 86' έχασε την μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" την νίκη για τον ΠΑΟΚ, όταν ξεπέρασε και τον Τζόρβα και μέσα από την περιοχή το πλασέ του στην κενή εστία, σταμάτησε με προβολή ο Ιωαννίδης. Ενα λεπτό αργότερα (87') ο Τσιρίλο νικήθηκε σε τετ α τετ από πλάγια από τον Τζόρβα ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο Ελληνας πορτιέρο νίκησε σε τετ α τετ και πάλι τον Μουσλίμοβιτς.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γούκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: - Ιωαννίδης, Σαριέγκι

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Ετό (70' λ. τρ. Σνάουτσερ), Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65' Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Κατσουράνης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο (66' Καραγκούνης), Μαρίνος (55' Γκοβού), Νίνης (75' Πετρόπουλος), Χριστοδουλόπουλος, Σισέ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις