Logo

Ο πρίγκιπας Χάρι στο στόχαστρο μουσουλμάνων εξτρεμιστών; (vid)



 
 

hrrprnc_9-5-2011Μια εξτρεμιστική ομάδα πιστεύεται ότι έχει βάλει στόχο τον πρίγκιπα Χάρι, εξαιτίας ενός προπαγανδιστικού βίντεο μίσους, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. 

Ο 26χρονος Χάρι, τρίτος στη σειρά για το θρόνο, είναι το αντικείμενο ενός τρίλεπτου βίντεο που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται Μουσουλμάνοι κατά των Σταυροφοριών.

Πιστεύεται ότι ο Χάρι βρέθηκε στο στόχαστρο αυτών των ατόμων επειδή 6 χρόνια πριν υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό στο Αφγανιστάν και τώρα ζητούν εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, ο οποίος πυροβολήθηκε από Αμερικανούς κομάντος.

Το βίντεο με τίτλο “Ο Ναζί Χάρι”, δείχνει διάφορα στιγμιότυπα με τον νεαρό πρίγκιπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στον βρετανικό στρατό εναντίον των δυνάμεων των Ταλιμπάν, το 2007 και το 2008, να λέει ότι όλες του οι επιθυμίες είχαν πραγματοποιηθεί.

Σκοπός του συγκεκριμένου βίντεο είναι να προκαλέσει μίσος για τον Χάρι και απ’ ό,τι φαίνεται έχει αρχίσει να τα καταφέρνει, καθώς κάτω από το βίντεο, το οποίο είναι δημοσιευμένο στο YouTube, οι άνθρωποι έχουν γράψει επιθετικά, απειλητικά μηνύματα ως απάντηση.

prncs_9-5-2011Στην ιστοσελίδα των Μουσουλμάνων κατά των Σταυροφοριών εξηγείται, ωστόσο, γιατί ο πρίγκιπας Χάρι – αλλά και ο Γουίλιαμ – είναι στόχοι.

Στην ενότητα των Συχνών Ερωτήσεων, γράφουν: «Θα φαινόταν βολικό και σκόπιμο να καταδικάσει κανείς μεμονωμένα άτομα, τα οποία συμμερίζονται έναν τέτοιο βάναυσο όχλο (αναφερόμενοι στον βρετανικό στρατό που μάχεται στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη) ή που προωθούν τη λογοτεχνία τους ή που δοξάζουν τον σκοπό τους.

Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση λογοδοσίας και η ευσυνείδητη απόφασή τους να καταταγούν σε έναν στρατό ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των ανωτέρω εγκλημάτων, δεν είναι δυνατόν να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Σήμερα, η εξτρεμιστική οργάνωση ισχυρίστηκε ότι το βίντεο δεν έγινε σκόπιμα φλεγμονώδες και επιμένει ότι δεν έχει ως σκοπό να κάνει τους τρομοκράτες να στοχεύσουν τον Χάρι.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας, ωστόσο, ο Ισλαμιστής κληρικός Anjem Choudary, παραδέχτηκε ότι το βίντεο σχεδιάστηκε για να κατευθύνει την οργή των μουσουλμάνων για τη συμμετοχή της βασιλικής βρετανικής οικογένειας στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Παρόλο που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την εξτρεμιστική ομάδα, μία πηγή της αστυνομίας είπε στην εφημερίδα News of the World: «Παρακολουθούμε συνεχώς τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης ομάδας. Αν υπάρξει άμεση απειλή, θα ανταποκριθούμε».

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις