Logo

ΕΛ.ΑΣ: Στα Δικαστήρια η "βεντέτα" ΔΕΛΤΑ και ΖΗΤΑ !



 
 

delta_dias_zita_10-05-2011Στα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με τους συναδέλφους τους της ομάδας ΖΗΤΑ (“Ζ”) που αλληλοκατηγορούνται για το επεισόδιο με τον οδηγό λεωφορείου και τους οπαδούς της ΑΕΚ που μετέβαιναν στο ΟΑΚΑ, για τον τελικό Κυπέλλου.

Την Τρίτη το πρωί ο δικηγόρος των “Δελτάδων”, Βασίλης Καπερνάρος, υπέβαλε μήνυση για ψευδορκία, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή καταμήνυση, παράνομη κατακράτηση και παράβαση καθήκοντος.

Η μήνυση στρέφεται κατά αστυνομικών της ομάδας "Ζ", τριών πολιτών, αλλά και του διοικητή της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, Σωτήρη Σωτηρόπουλου.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί μήνυση εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, από τον οδηγό του λεωφορείου, με μάρτυρες τους αστυνομικούς της ομάδας "Ζ".

Η “βεντέτα” στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, ξέσπασε όταν ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους οπαδούς της ΑΕΚ από τις Σέρρες, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ατρόμητο, κατήγγειλε ότι δέχθηκε αναίτια επίθεση και προπηλακισμούς από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Τις καταγγελίες του οδηγού επιβεβαίωσαν - εξεταζόμενοι ενόρκως στη ΓΑΔΑ - άνδρες της ομάδας "Ζ", που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους να “κρατηθούν” για πολλές ώρες στην Ασφάλεια και να αφεθούν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση της προϊστάμενης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.

Στη συνέχεια όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΔΕΛΤΑ ζήτησαν εγγράφως να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να υποστηρίζει ότι είναι «θέμα προσωπικής αντίληψης των πραγμάτων από κάθε υπηρεσιακό παράγοντα ξεχωριστά και όχι θέμα σύγκρουσης μεταξύ δύο υπηρεσιών».

Τώρα, την τελική ετυμηγορία θα την εκδόσει η Δικαιοσύνη…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2011 από directNEWS.gr

Σχετικά θέματα:

ΕΛ.ΑΣ: Συνεχίζεται η κόντρα Δέλτα και Ζήτα


Τελευταίες Ειδήσεις