Logo

Σεξουαλική επίθεση του Στρος-Καν και σε Γαλλίδα δημοσιογράφο !



 
 

Mpanon_16-05-2011Η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν υποστηρίζει ότι το 2002 είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

(Δείτε το βίντεο)

Όσο για τον ίδιο τον Ντομινίκ Στρος-Καν, που τον περιέφεραν μπροστά στις κάμερες σιδηροδέσμιο, φαίνεται πως τώρα ανασυντάσσεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δικηγόρος της Νταβίντ Κουμπί, η πελάτισσά του εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση σε βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Σε ερώτηση γιατί θυμήθηκε μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια το περιστατικό ο δικηγόρος της Μπανόν διευκρίνισε ότι «… Τότε είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση. Η μητέρα της, Αν Μανσουρέ. Είναι περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας».

Στο μεταξύ ο Στρος-Καν αναμένεται να οδηγηθεί στις 4:30 ώρα Ελλάδας, ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης το οποίο και θα αποφανθεί σχετικά με τη συνέχιση ή μη της κράτησής του.

Ο… “γιατρός” της Ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζει στην Αμερική κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ, όπου διέμενε.

«Της επιτέθηκε ο Ντομινίκ; Μα,  δεν ήταν καν εκεί»!

Ωστόσο, μετά το αρχικό σοκ της σύλληψης ο Ντομινίκ Στρος-Καν φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να οργανώνει την άμυνά του, καθώς  αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της πολυετούς κάθειρξης - ποινή έως 20 έτη προβλέπει η αυστηρή νομοθεσία στη Νέα Υόρκη, για τις πράξεις που αντιμετωπίζει - στην περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Στο πλαίσιο αυτό,άρχισε να διαρρέει ένα σενάριο γύρω από τους νομικούς του ισχυρισμούς, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ που μετέδωσε τη Δευτέρα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το γαλλικό μέσο οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του, την ώρα κατά την οποία η καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel» ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του επικεφαλής του ΔΝΤ φέρονται, πάντα κατά το RMC, να έχουν εντοπίσει όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν.

dominique_16-5-2011Από την έρευνά τους αυτή, φέρονται να καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα για τον εντολέα τους:

α. Έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι

β. Πριν την αποχώρησή του από το ξενοδοχείο πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του στη reception

γ. Ακολούθως πήγε να γευματίσει με την κόρη του

δ. Μετά το τέλος του γεύματος πήρε ταξί και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο

Με βάση αυτό το χρονικό που έχει καταστρώσει η υπεράσπιση, ο Στρος-Καν φέρεται να έχει αναχωρήσει ήδη από το ξενοδοχείο, όταν κατά την καμαριέρα εκείνος την κυνήγησε σ’ ένα διάδρομο, την υποχρέωσε διά της βίας να μπει σ' ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε.

Οι δικηγόροι, τονίζει ο RMC στον ιστότοπό του, υποστηρίζουν ότι γι’ αυτούς τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς διαθέτουν τόσο υλικές αποδείξεις, όσο και αυτόπτες μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν τα όσα υποστηρίζουν.

«Ο Ντομινίκ σκοπεύει να υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του», λέει ένας εκ των δικηγόρων του, για να καταδείξει ότι ο Στρος-Καν παρά τα όσα σοβαρά αντιμετωπίζει, δεν έχει σκοπό να το βάλει κάτω.

Άλλωστε, δεν μπορεί να πράξει και διαφορετικά, καθώς δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας στις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να αγωνισθεί με «νύχια και με δόντια» για να αποδείξει την αθωότητά του. Διαφορετικά, τον περιμένουν πολλά χρόνια φυλακής…


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις