Logo

''Βρετανικό'' το e-mail της αναδιάρθρωσης



 
 

e-mail_16-5-2011Μόνο ο Βρετανός χρηματιστής της Citigroup Πολ Μος φέρει ευθύνη για την προώθηση του κινδυνολογικού e-mail, το οποίο στάλθηκε το περασμένο Απρίλιο και έκανε λόγο για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προκαλώντας τον πανικό.

Αντίθετα, δεν φαίνεται να συμμετείχαν στη διάδοσή του χρηματιστές ή στελέχη τραπεζών από την Ελλάδα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την έρευνα την οποία διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, που διαβίβασε το φάκελο της υπόθεσης στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να εξετασθεί ο εν λόγω χρηματιστής.

Την κατάθεση του τελευταίου – ο οποίος κατά τις πληροφορίες έχει μετατεθεί σε άλλο πόστο του πολυεθνικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού – θα λάβει η αρμόδια βρετανική υπηρεσία Financial Intelligence Unit.

Υπενθυμίζεται, ότι το επίμαχο e-mail είχε σταλεί το απόγευμα της 20ης Απριλίου 2011 στις 4:42 το απόγευμα και είχε ως παραλήπτες στελέχη ελληνικών τραπεζών και χρηματιστές.

Στο κείμενο αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία 20 λεπτά υπάρχει αυξημένος θόρυβος για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα», καθώς και ότι «κατά τις τελευταίες ημέρες οι φήμες σχετικά με την αναδιάρθρωση έχουν ενταθεί παρά τις διαψεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση και ξένους επισήμους».

Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, συγκέντρωσε στοιχεία και πρόσφατα έλαβε καταθέσεις από πέντε στελέχη ελληνικών τραπεζών.

Οι εξεταζόμενοι προσκόμισαν έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία δεν προχώρησαν σε κάποια «αναδιανομή» του επίδικου e-mail.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι εξηγήσεις των τραπεζικών στελεχών κρίθηκαν πειστικές από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο θεωρεί ότι η υπόθεση ως προς το ελληνικό σκέλος της έχει κλείσει, χωρίς να έχουν εντοπιστεί ενδείξεις αξιόποινης εμπλοκής Ελλήνων.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις