Logo

Κρατούμενος παραμένει ο Στρος-Καν



 
 

stros-kan1_16-5-2011Η δικαστής Μελίσσα Τζάκσον απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος-Καν για επιβολή εγγύησης, διατάσσοντας έτσι την συνέχιση της κράτησης του κατηγορουμένου.

(Δείτε βίντεο)

Νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 20 Μαϊου και μέχρι τότε τόσο ο Στρος -Καν όσο και η κατηγορούσα αρχή θα πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Η υπεράσπιση του Ντομινίκ Στρος- Καν είχε προτείνει εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ωστόσο ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος και η πρότασή του βρήκε σύμφωνη τη δικαστή.

Όλη η ακροαματική διαδικασία

Ειδικότερα, η διαδικασία στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησε γύρω στις 19:02  (ώρα Ελλάδας), με την αποχώρηση των τηλεοπτικών συνεργείων από τη δικαστική αίθουσα.

stros-kan2_16-5-2011Με την έναρξη της ακρόασης ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή κράτηση του Στρος-Καν.

Ο εισαγγελέας συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, επισήμανε ότι "η κάμερα ασφαλείας έδειχνε τον Στρος-Καν να φεύγει τρέχοντας" , καθώς και ότι από τα στοιχεία "επιβεβαιώνεται η καμαριέρα".

Η δικαστής, κατόπιν, έδωσε το λόγο στον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος δήλωσε αθώος.  

Μετά τον κατηγορούμενο, ήταν η σειρά της υπεράσπισης να τοποθετηθεί. Οι συνήγοροι του Στρος-Καν, υποστήριξε ότι ο εντολέας τους ήρθε να δει την κόρη του. 

Ωστόσο, ο εισαγγελέας βλέποντας που το "πάνε" οι υπερασπιστές, παρεμβαίνει και υπογραμμίζει: "Αν φύγει στη Γαλλία ο Στρος-Καν δεν θα επιστρέψει ποτέ να δικαστεί".

Τότε, ο Στρος-Καν εξακολούθησε να υπεραμύνεται της αθωότητάς του και οι συνήγοροί του ζήτησαν την επιβολή εγγύησης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εκείνη τη στιγμή έδωσαν την τελική τους "μάχη" για να αποφυλακίσουν τον εντολέα τους, λέγοντας:"Θα μείνει με την κόρη του στη Νέα Υόρκη ο Στρος-Καν. Δεν θα φύγει από τη χώρα".

Παράλληλα, επιχείρησαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις από το βίντεο, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι η κάμερα ασφαλείας δείχνει το Στρος-Καν να τρέχει και όχι να φεύγει ψύχραιμος.

"Δεν έτρεχε να φύγει ο Στρος-Καν, είχε αργοπορήσει σε ραντεβού", δικαιολογούν την εικόνα που δίνει ο εντολέας τους στο οπτικό υλικό.

Οι δικηγόροι, στη συνέχεια, πρότειναν για εγγύηση το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων.

stros-kan3_16-5-2011Ο Στρος-Καν, εκείνη τη στιγμή, εκδήλωσε την επιθυμία να μιλήσει με τη δικαστή, ωστόσο, οι δικηγόροι του δεν τον άφησαν.

Όπως εξήγησε στους δικηγόρους του, αυτό που ήθελε να πει στην κ. Τζάκσον ήταν απλά ότι δεν έχει σκοπό να φύγει από τη χώρα.

Τελικά, η δικαστής, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για εγγύηση και διέταξε την παράταση της κράτησης του κατηγορουμένου μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή 20 Μαΐου, οπότε είναι και η νέα δικάσιμος της υπόθεσης.

Έτσι, ο Στρος-Καν αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομικών από το δικαστήριο και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Αυτό που προβληματίζει τώρα την υπεράσπιση του Στρος-Καν, είναι η επισήμανση των εκπροσώπων της εισαγγελίας, οι οποίοι δεν παύουν να την επαναφέρουν με κάθε ευκαιρία: ότι, δηλαδή, οι εισαγγελικές αρχές δεν διερευνούν μόνο την περίπτωση της καμαριέρας, αλλά και αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το κατηγορητήριο

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι αμερικανικές αρχές:

- Έκλεισε την πόρτα και δεν την άφηνε να φύγει.

- Της έπιασε το στήθος, χωρίς τη συγκατάθεσή της.

- Επιχείρησε να της κατεβάσει το εσώρουχο με τη βία πιάνοντας της τα γεννητικά όργανα.

- Προσπάθησε με βία να φέρει το γεννητικό του όργανο στο στόμα της δύο φορές.

- Κατάφερε όλα τα παραπάνω ασκώντας της σωματική βία.

gult_16-5-2011

Δείτε από τα βίντεο, πώς παρουσιάζουν το θέμα τα διεθνή μέσα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις