Logo

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για χρηματισμό



 
 

sdoe_16-5-2011Στη δημοσιότητα δόθηκαν, με εισαγγελική εντολή, τα ονόματα των επίορκων υπαλλήλων του ΣΔΟΕ που κατηγορούνται για χρηματισμό και διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για τους Κων/νο Μ. Σερλή, Γιώργο Ε. Τσικνάκη και Δημήτρη Ν. Μαλιάγκα.

Οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω γιατί ζήτησαν 1000 ευρώ από ιδιοκτήτρια βουλκανιζατέρ, προκειμένου να μην βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Ένας, μάλιστα, από τους συλληφθέντες οπλοφορούσε παράνομα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν πάνω από 85.000 ευρώ μετρητά.

Πρόκειται για δύο 48χρονους και έναν 45χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαλλήλους (κακούργημα), καθώς και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του ενός 48χρονου, η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 7,65 mm με έξι φυσίγγια, καθώς και ένα φυσίγγιο 38 χιλιοστών.

dorodokiasdoe_16-5-2011Σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, οι τρεις υπάλληλοι είχαν επισκεφθεί προ δεκαημέρου την ιδιοκτήτρια βουλκανιζατέρ στο Αιγάλεω, από την οποία απαίτησαν και έλαβαν χρήματα, προκειμένου να της επιβάλουν μικρότερο πρόστιμο.

Φαίνεται ότι τα χρήματα αυτά δεν τους ήταν αρκετά, αφού σήμερα επέστρεψαν στην επιχείρηση και ζήτησαν άλλα 1.000 για να μην βεβαιώσουν παραβάσεις.

Η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως στήθηκε η επιχείρηση σύλληψης των εκβιαστών. Τα χαρτονομίσματα προσημειώθηκαν και η καταγγέλουσα τα παρέδωσε στον 48χρονο, στου οποίου την κατοχή βρέθηκαν μετά τη σύλληψη.

Συνολικά, ο ...«ράμπο» εφοριακός είχε στις τσέπες του 9.160 ευρώ, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 85.570 ευρώ σε μετρητά ένα πολυτελές αυτοκίνητο (AUDI Q5).

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών, ενώ είναι ενδεχόμενο να προφυλακιστούν, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, που τέθηκε σε ισχύ στο τέλος Μαρτίου.

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, εξέδωσε η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας ότι είναι «αποφασισμένη να επιδείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς υπαλλήλων, επιβάλλοντας την ανάλογη τιμωρία, και ότι θα είναι αμείλικτη σε οποιοδήποτε φαινόμενο διαφθοράς εντός των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις