Logo

ΗΠΑ: Ο πιλότος τα είχε... τσούξει!



 
 

drunkpilot_17-5-2011Ο πιλότος ενός αεροσκάφους της AirTran συνελήφθη στη Μιννεάπολη των ΗΠΑ, όταν ένας αξιωματούχος της ασφάλειας του αεροδρομίου μύρισε ...αλκοόλ στην αναπνοή του, λίγα λεπτά πριν από την πτήση! (Δείτε το βίντεο)

Ο αξιωματούχος ειδοποίησε την αστυνομία και ο πιλότος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ που βρέθηκε θετικό. Ο πιλότος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και η πτήση – με προορισμό το Μιλγουόκι – καθυστέρησε 35 λεπτά.

Το αποτέλεσμα του αλκοτέστ ήταν .05%, τη στιγμή που το όριο για τους πιλότους είναι .04% (χαμηλότερο από το .08% που ισχύει για τους οδηγούς).

Το όνομα του πιλότου δεν ανακοινώθηκε, αλλά έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ομοσπονδιακό αξιωματικό, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να οπλοφορεί μέσα στο αεροσκάφος.

Είναι το τέταρτο περιστατικό πιλότου σε... ευφορία που δημοσιοποιείται μέσα στο 2011 στις ΗΠΑ.

Στις αρχές του χρόνου, ένας πιλότος της Delta Airlines καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών, καθώς συνελήφθη να έχει καταναλώσει αλκοόλ 4,5 φορές άνω του επιτρεπτού ορίου.

Τον Μάρτιο, πέντε υπάλληλοι της εταιρείας Aeromexico, μεταξύ τους 2 πιλότοι, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ κατά την πτήση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-5-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις